5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

Redakce

Blíží se sezóna vánočních trhů a protože je zima v Evropě jednoznačně překrásná, byla by škoda nevyužít čas pro návštěvu některého z nich. Trhy vás uchvátí svou vánoční atmosférou, která k nim neodmyslitelně patří. Představte si to – vůně skořice, svařeného vína a nádherná výzdoba plná světel, všude kolem nás. Objevte ty nejkrásnější vánoční trhy.

  1. Drážďany – Německo

Pokud patříte mezi milovníky Vánoc, tak si zamilujete Drážďany. Vánoční trhy zde začínají koncem listopadu a trvají do konce prosince. Celkový součet jedenácti zcela odlišných vánočních trhů je prostě dechberoucí. Přijeďte a ochutnejte tradiční štolu nebo pletenec a užijte si zde typické saské Vánoce. Čeká na vás spoustu nádherných věcí, které si musíte prohlédnout nebo ochutnat.

  1. Budapešť – Maďarsko

Letošní vánoční trhy v Budapešti začínají jedenáctého listopadu a budou trvat až do šestého ledna příštího roku. Nejkrásnější trhy, které jsou mezinárodně uznávané, naleznete na náměstí Vorosmart. Pokud už máte chuť na svařák, punč nebo typický langoš a chcete si u toho poslechnout příjemnou vánoční hudbu, je Budapešť ideálním místem pro vás.

  1. Bratislava – Slovensko

V Bratislavě začínají vánoční trhy až se slavnostním rozsvícením stromečku a konají se hned na několika místech. Pořadatelé lákají na bohatý vánoční program, kde si  můžete poslechnout adventní hudbu a sbory z celého světa. Ani nabídka jídla není chudá, rozhodně nezapomeňte ochutnat tradiční lokše.

  1. Vídeň – Rakousko

Vánoce ve Vídni začínají už v polovině listopadu a jsou ideálním místem pro romantiky. Můžete zde ochutnat pravý punč, vánoční speciality, nakoupit dárky nebo ozdoby na stromeček. Letos vás čekají i dvě velká kluziště, kde si můžete užít spoustu zábavy. Věřte nám, že to stojí za to.

  1. Londýn – Velká Británie

Londýn je velkolepou vánoční destinací, kterou si nesmíte nechat ujít. Vánoční trhy začínají dvacátého listopadu a končí na začátku ledna příštího roku. Ty nejzábavnější najdete v Hyde Parku, kde je kromě klasických trhů připraveno i několik zábavných atrakcí. Je tu dokonce cirkus nebo kolo, ze kterého si můžete prohlédnout překrásné okolí. Pokud byste si rádi obuli brusle, tak jsou tu dvě tradiční kluziště, kde bude jistě o zábavu postaráno.

Podzimní cestování: Nejlepší místa, kam vyrazit v říjnu

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?