Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

Redakce

Kde pěstovat turistiku v zahraničí? Máme pro vás pár tipů.

  • Spojené státy americké, Acadia National Park. Národní park Acadia má více než 120 mil dlouhých tras, takže je rozhodně z čeho vybírat. Stezka Beehive Trail je sice krátká a velmi náročná, ale nabízí dokonalý pohled na zdejší krajinu stoupající nad Atlantským oceánem. Rozhodně nedoporučujeme výlet těm, co se bojí výšek, protože jde zde velké množství skal. Trasa zahrnuje i zastávku u kouzelného jezera vysoko v horách.
  • Spojené státy americké, Crater Lake National Park. Hluboká modrá propast národního parku Crater Lake shromažďuje krátery sopek obklopené útesy. Je to nádherný pohled, který se sice odehrává v drsném prostředí, ale rozhodně stojí za to. Během podzimních měsíců je zde klid od turistů a proto si výlet užijete sami.
  • Spojené státy americké, Yosemite National Park. Velkolepý Yosemitský národní park má stále krásně zeleně zbarvené stromy. Na výlet je ideální podzimní počasí, protože si můžete prohlédnout krásné žulové skály, starověké obří sekvoje a vodopády, které vynikají především v říjnu a listopadu.
  • Velká Británie, West Highland Way. Skotská dálková turistika začíná v Milngavie, asi třicet minut od letiště Glasgow, a vede přes vrcholky až k jezeru Loch Linnhe. Skotská krajina patří mezi ty nejkrásnější, které můžete navštívit.
  • Itálie, Alta Via 1. Cesta přes dramatické pohoří Dolomity patří mezi největší hity severovýchodní Itálie. Robustní stezka vede turisty přes historická místa, jako jsou bojiště světových válek a týčící se vápencové skály, a vede kolem nádherných vysokohorských jezer. Dolomity nemusí být tím nejvyšším nebo nejznámějším pohořím v západní Evropě, ale jsou známé pro své charisma a jedinečnou geologii.
  • Francie, Tour Du Mont Blanc. Mont Blanc je nejvyšší horou Evropy a již dlouhou dobu láká mnoho lidí, kteří chtějí vyšplhat až na vrchol. Pokud se bojíte výšek, tak i pro vás se zde něco najde, protože zdejší údolí je nádherné. Trasa obvykle začíná a končí v Chamonix ve Francii a prochází několik malebných horských vesnic včetně Courmayeur v Itálii.

Byli jsme na Islandu. Co jsme tam viděli aneb 6 kouzelných míst země ledu a ohně

7 míst, která musíte zařadit na svůj seznam přání a navštívit je předtím, než zemřete