5 songů, které byly zavrhnuty a pak se staly hity aneb jak se outsideři prodrali do hitparád

Redakce

Jsou to činy, kterých hudebníci později i nesmírně litují. Z nějakého důvodu buď přímo oni, nebo jejich manažerský tým odmítnou vcelku nenápadnou píseň a najednou ji za nějaký čas slyší ze všech stran a rvou si vlasy na hlavě: „Vždyť to je ta písnička, kterou jsem odmítl! A ona je vlastně tak skvělá! A mohla být moje!“. Jojo, pozdě bycha honit.

Whataya Want From Me. Adam Lambert bude zpěvačce Alecii Moore aka P!nk vděčný nejspíš až do konce života. Přenechala mu píseň, kterou napsala spolu s největším hitmakerem planety Maxem Martinem a jeho věrným kolegou Shellbackem. Asi v ní neviděla zase takový potenciál a tak byl tracklist její desky Funhouse o tento chytlavý pop-rockový kousek ochuzen. Později se to snažila tak trochu „napravit“ tím, že svou verzi umístila na kolekci největších hitů, ovšem ruku na srdce – to je jako jít zalévat okurky po dešti. Všechnu smetanu už dávno slíznul Lambert.

Lean On. Rihanna je často ta, která naopak pomáhá skladbám z pomyslného popela vzejít – takto si pro sebe urvala například Umbrella (původně určenou pro Britney Spears), Disturbia (zavrhl ji Chris Brown) či S.O.S. (jako první byla nabídnuta Christině Milian). Ale u Lean On se role obrátily. Diplo poslal tenhle doposud nesmírně populární hit nejdříve Rihanně, a to v ryze reggae (!) verzi. Možná právě ono reggae je příčinou toho, že barbadoská velvyslankyně nerozpoznala v písni velehit. Diplo to tedy zkusil u Nicki Minaj a bohužel se mu nepodařilo oslnit ani tuto umělkyni. Celou píseň se tedy rozhodl předělat – trochu ji zrychlil, přizval si dobré spolupracovníky a s odstupem času Diplo uznává, že by stejně nikdo líp v songu nezněl než dánská zpěvačka MØ.

Don’t Cha. Paris Hilton se přiznala, že neví, co přesně má cítit, když musí žít s pocitem, že odmítla tenhle opus. Song jí totiž byl nabídnut v naprosto jiné verzi, než v jaké ho známe dnes, a tak je trochu pochopitelné, že zaslechnout v něm prvky prvoplánového hitu nebylo jednoduché. Žádné vlny nezapůsobily ani na Sugababes. Se songem to vypadalo dost nejistě. Zato je však jisté, že bez Don’t Cha by dneska nejspíš nikdo nevěděl, kdo jsou The Pussycat Dolls, u nichž skladba odstartovala jejich sice kratší, ale zato velmi úspěšnou kariéru.

Since U Been Gone. Ani bez Since U Been Gone by dnes nebyla Kelly Clarkson tam, kde je. Její prvotina Thankful tak nějak prosvištěla vzduchem, aniž by si jí někdo příliš všiml, a tak zpěvačka potřebovala nějaký pořádný odrazový můstek. Možná nechtěně jí s tím pomohly P!nk a Hillary Duff, když z kandidátů na své písně vyřadily právě tuto píseň. Není příliš velkým tajemstvím, že Duff jí odmítla z toho důvodu, že si nebyla jistá v refrénových výškách. Zato Clarkson si byla jistá naprosto. Opepřila song tvrdými kytarami, dala do toho pořádný drajv a bylo vymalováno – album Breakaway, na němž se Since U Been Gone objevuje, se stalo naprostým trhákem a patří k dosud nejúspěšnějšímu zpěvaččinu albu.

Toxic. Britney Spears má pochopitelně velkou radost, že to byla právě ona, kdo ukořistil Toxic. Díky němu totiž získala svou jedinou cenu Grammy, a to má samozřejmě velkou váhu. Song v demoverzi prošel rukama Australanky Kylie Minogue, kterou ale tenkrát vůbec nezaujal. Později se k tomu vyjádřila takto: „Nebyla jsem naštvaná, když jsem tu píseň slyšela v podání Britney. Je to jako rybka, která se stihla vymanit z udice. Prostě to musíte přijmout.“ Tak to tedy Spears chytila pořádného sumce!

5 videoklipů, které se natáčely ve škole. Ovšem zásadně po zvonění!

5 popových písní, které byly skvěle zremixovány aneb jde se na parket!

Témata:, ,