5 telefonů, které vládly světu, než je převálcoval iPhone

Redakce

Je to nádhera vrátit se v čase a zavzpomínat na staré dobré telefony, které jsme milovali i přes to, že nám umožnili "jen" telefonovat nebo smskovat. Jde o telefony tlačítkové, vysouvací nebo vyklápěcí. Ano, ty přesně byly trendy. Taky jste jeden z nich měli?

  • Nokia 3210 – Nerozbitný telefon, na kterém jsme všichni hráli oblíbeného hada. Jedná se o první nejprodávanější telefon s vestavěnou anténou. Bez nabití vydržela tahle kráska až deset dní, což dneska nepřipadá v úvahu, ale také se o něco déle nabíjel, přesněji řečeno čtyři hodiny. Těchto telefonů se prodalo sto šedesát milionů!
  • Motorola RAZR V3 – Telefon s jedinečným designem byl hitem. Podsvícená tlačítka vyrobená ze souvislého kusu kovu, hliníkové tělo, mini USB port a další skvělé vychytávky. To je, nebo spíše byla, Motorola RAZR. Moderní bylo i zvláštní vyklápění, které bylo v té době neuvěřitelně originální. Telefonů se prodalo sto třicet milionů!
  • Nokia 1110 – Telefon, který byl mezi posledními s tlačítky, patřil mezi nejoblíbenější. Baterie měla výdrž až neskutečné dva týdny. Telefonů se prodalo dvě stě padesát milionů!
  • LG KG800 – LG v roce 2006 přišlo na trh s telefonem, kterému říkali Chocolate díky jeho čokoládovému designu. Kdyby však telefon neměl naleštěné a tmavé plasty s podsvícenými tlačítky, tak by takový úspěch neměl. Displey byl na tu dobu velmi tenký a ani fotoaparát moc úspěchu neudělal. Tak i tak se telefonu prodalo hned několik set tisíc kusů.
  • Nokia 6300 – Díky použití hliníku jako základního materiálu a vystouplého displeje s tlačítky byla fenoménem. 6300 patří mezi poslední telefony s tlačítky a prodávala se více než dobře. Jako bonus měl telefon notifikační diody, načasování profilů a další vlastnosti.

7 nejdražších a nejluxusnějších telefonů na světě. Dali byste za ně ty prachy?

11 důvodů, proč je mobil lepší než muž (žena)