5 videoklipů, které nepochopíte aneb co to sakra je?!

Redakce

Znáte ten pocit, jak občas na něco koukáte a vůbec nevíte, která bije? A nemusí tam někdo zrovna řešit rovnice a algoritmy. Stačí, aby si umělci zase vymysleli nějakou ptákovinu, a vám se hned začne zapařovat mozek.

Avril Lavigne – Hello Kitty. Avril Lavigne dostala za tenhle klip docela kapky. Byl prý totiž až moc urážlivý k asijské kultuře a smršťoval její poznávací znaky do pouhého pojídání sushi a hloupoučkých tanečků. Zdálo by se to jako maličkost, ale zpěvačku to donutilo k odstranění klipu ze svého youtubového kanálu. Tedy alespoň dočasně. Stejně jí to neubránilo před smrští kritiky ze všech stran, prestižní deník The Independent dokonce napsal, že z tohoto kousku prostě musí krvácet uši. A dívat se na tenhle zvláštní klip taky není procházka růžovým sadem.

Joss Stone – Baby Baby Baby. Joss Stone je samozřejmě skvělá muzikantka a zpěvačka a většina jejich klipů se dá označit za povedené. Je tady ale jedna vada na kráse. A to dost velká. Protože video k Baby Baby Baby bylo označeno za nejhorší video všech dob. A přitom tam zas nic tak hrozného není! Jenom celou dobu vůbec nemáte ánung, co se tam sakra děje. Nejdřív je tam jakási nepovedená svatba, pak policejní výslech, poté jakési tanečky v zákopech, no a to je tak zhruba vše, co si z klipu odnesete. Rejžo tohoto klipu, až budete mít čas, tak nám to všechno prosím vás vysvětlete.

Miley Cyrus – Dooo it. To, že Miley Cyrus nedělá nějak zvlášť kvalitní klipy (jestli už někdo vyskakuje do výše a řve na nás „Wrecking Ball!“, tak si zase můžete sednout, protože ten klip není ani tak kvalitní, jako kontroverzní), není žádná novinka. Ovšem to, co předvádí v klipu Dooo It!, už je oříšek i pro člověka s IQ 180. I když ono tam ani tak o pochopení čehokoli nejde. Jde jen o to vydržet se dívat na dříve slušné děvče, kterak kouří trávu, maže si po obličeji všelijaká svinstva, rozlévá mléko a tváří se velice lascivně. Jestli to považujete za pěkné či méně pěkné, to už je na vás.

David Hasselhoff – Hooked on a Feeling. Pokud pracujete s green screen, tak se rozhodně podívejte i na toto vyloženě ikonické video Davida Hasselhoffa, neboť v něm uvidíte, jak se to dělat NEMÁ. A nezáleží ani tolik na tom, že je klip už hodně starý a ve skutečnosti se tenkrát ještě green screen nepoužívalo (princip ale zůstal stejný). Tam jde totiž o to, že na tomhle klipu je špatně všechno a není v lidských silách pochopit, co se v něm vůbec děje. Jediné, co si budete po jeho zhlédnutí pamatovat, je popěvek UGA ČAGA a spoustu poletujících lidí. Dost bizarní.

Michael Jackson, Eddie Murphy – Whatzupwitu. Zde máme jedno z dalších videí, které je všeobecně považováno za jedno z nejhorších všech dob. A je to také jedno z mála, kde si skoro nikdo nepamatuje písničku, která ve videu zní. Zato všichni vědí, že je to ta, kde je hodně modré oblohy, poletujících notiček a vůbec všeho možného, vyfintěný král popu a Eddie Murphy oblečený, jak když jde kouřit na zahradu. Ono by to video bylo možná i celkem pěkné, ale vzhledem k tomu, jak obrovský vliv měl král popu na klipovou tvorbu celkově, jak zásadně změnil pojetí toho, co je to popový klip a jak tím ovlivnil generace dalších umělců, se vám najednou jeví Whatzupwitu jako přinejmenším pofidérní dílko.

10 písniček o pondělí – dni, který nikdo nemá rád

5 hudebních klipů, ve kterých se jí, jí a jí