5 hudebních klipů, ve kterých se jí, jí a jí

Redakce

Že by se s klipy, ve kterých se něco konzumuje, roztrhl pytel, to říci nelze. Holt proces stravování je pro nás tak všední, že se kvůli tomu nemusíme dívat na nějaká videa. A proto je docela oříšek natočit takový snímek, ve kterém by se z jezení stala událost. Jen se sami podívejte.

Travis – Sing. Dívat se na tenhle klip je neskutečná zábava hlavně proto, že to, co dělají v klipu pánové z kapely Travis, by chtěl udělat asi každý. Snobské večeře, kde je plno exotického jídla, jsou prostě hrozné, obzvlášť když jste normální člověk a nepoznáte, jestli ta věc na talíři je živá nebo mrtvá. Nejepičtější moment klipu nastává v momentě, kdy hostitelka hodí vší silou přes stůl jakousi slizkou chobotnicí. Nejenže je to velice efektní scéna, ze které se vám mimo jiné stoprocentně pohne žaludek, ale v samotném klipu poslouží jako spouštěč velkolepé jídelní bitvy, ze které má největší radost stejně jen ta opice.

Lady Gaga feat. Beyoncé – Telephone. Když už se Lady Gaga rozhodla mít klip tak trochu o jídle, asi nikoho v roce 2010 nepřekvapilo, když se v jinak obsahově celkem jednoznačné písni Telephone rozhodla natočit klip, kde zabíjí lidi tím, že jim podává otrávené jídlo. A ještě do toho zatáhla chudáka Beyoncé. Tenhle minifilmeček se ale přes svůj morbidní nádech dost povedl. Je to totiž jeden z mála klipů Gagy, ve kterém se něco skutečně děje a zároveň si celou dobu neříkáte „wtf“.

Katy Perry – California Gurls. Pokud vás zrovna bolí zub, tak se klipu California Gurls od Katy Perry vyhýbejte jako čert kříži. Víc sladkostí už má pohromadě totiž snad jen Willy Wonka. Jedno nicméně čokoládový továrník určitě nemá – onu podprsenku, ze které stříká šlehačka. Na druhou stranu, Katy Perry nemá umpalumpy. Ale to mužské straně našich čtenářů asi moc vadit nebude, když zpěvačka má místo pidimužíků v klipu polonahé holky.

Fergie – Fergalicious. U sladkostí ještě zůstaneme. Pravda, Fergie jich v klipu Fergalicious tolik zase nemá. Každopádně lízátek je tam tolik, že se vám o nich bude zřejmě dnes v noci zdát. Celkově pak působí velice nostalgicky, neboť ve srovnání s tím, co produkuje Fergie dnes, se v té době kritizovaný singl Fergalicous dnes, zdá být hitem plným zajímavých momentů, který má navíc i melodii. Když se ale vrátíme k jídlu, tak by tam správně ani nemělo žádné být, neboť nejchutnější stravou je podle textu sama zpěvačka. Dá si teda někdo?

Natalia Kills – Wonderland. Natalia Kills byla ve svých začátcích velmi nadějnou britskou odpovědí na Lady Gaga. Postupem času ale tak nějak její zvláštnost vyprchala a zpěvačka se zcela zbytečně vrhala buď do naprostých excesů, či naopak do bezbřehé nudy. A možná úplně nejvíc se potopila tím, že v novozélandském X Factoru až příliš zkritizovala jednoho ze soutěžících. A tak raději rozhodla začít všechno od znova a dneska už se nejmenuje Natalia Kills, ale Teddy Sinclair. Když obrátíme pozornost na klip k písni Wonderland, uvidíme dost zvrácenou hostinu (na necenzurovanou verzi se příliš nedoporučujeme dívat), ve které se pojídá syrové maso i všelijaké dobroty, a nakonec to skončí dost hnusně. Doufáme, že zrovna nejíte.

Plagiáty: 5 písní, které se tak trochu podobají jiným

10 písniček o pondělí – dni, který nikdo nemá rád

Témata: