6 pohádkových destinací, které jsou snové, ale reálné. Kde najdete most, po němž jezdil vlak do Bradavic?

Redakce

Chystáte se na dovolenou? Zkuste to pojmout trochu jinak a navštivte destinace, které jsou jako z pohádky. Útěk do těchto míst vás doslova okouzlí.

  • Zámek Neuschwanstein, Německo – Zámek, který byl postaven v roce 1886 králem Ludwigem II. z Bavorska. Měl to být králův soukromý zámeček, který pro něj byl útočištěm. Tato neogotická architektura inspirovala mnoho lidí, jako třeba Walta Disneyho, který stavbu použil v pohádce Šípková Růženka.
  • Lesní tunel, Anglie – Toto magické místo se nachází v blízkosti obce Halnaker v západním Sussexu podél pobřeží Anglie. Tunel ze stromů vypadá naprosto neuvěřitelně a magicky. Cesta, která kdysi vedla do starověkého Říma, nyní vede do větrného mlýna s výhledem na pobřeží.
  • Colmar, Francie – Město Disney princezen. Vypadá to zde, jako by právě někde měla vyběhnout Rapunzel. Colmar je známý pro své duhově zbarvené domy, květinové kanálky a muzeum hraček.
  • Hallerbos, Belgie – Hallerbos nebo Halle les v nizozemštině je starobylý les v Belgii, který se na jaře stane snovou krajinou. Návštěvníci zde uvidí klikatou cestu, králíky a neuvěřitelné květiny.
  • Wisteria Tunnel, Japonsko – Tak tady bychom čekali, že na nás každou chvíli vyskočí víla či jednorožec. Vy?
  • Glenfinnan viadukt, Skotsko – Pokud jste viděli film Harry Potter, tak si asi říkáte, že je vám tento most povědomý, a to asi proto, že po něm jezdil bradavický vlak. Nachází se asi třicet kilometrů západně od Fort William. Nezapomeňte si dát pozor na Mozkomory!

TOP 5 zemí, které musíte tento rok navštívit: Řekneme vám, proč jet do Nepálu nebo Kolumbie

Kam vyrazit na prodloužený víkend? My vám poradíme!