7 logických důvodů, proč je OK rozejít se před svátky

Redakce

Je nepsaným pravidlem, že na svátky se nikomu nechce být sám a proto se rozchází až po nich. Vánoce jsou více sentimentální a každý je tak trochu více naměkko. Na druhou stranu my na Koule.cz si myslíme, že když je čas se rozejít, tak je prostě čas se rozejít. A teď si řekneme proč.

  1. Nebudete přece kupovat dárky někomu, s kým víte, že stejně nebudete. Jsou to peníze vyhozené oknem, které si můžete střádat na novou lásku nebo alespoň její dražší hledání. Že to zní krutě? My jsme ale peníze nevymysleli. Pokud už je vztah v háji, peníze být fuč nemusí!
  2. Nebudete muset vymazávat jeho / její fotky z rodinného alba. „To je můj dědeček, babička, tatínek, maminka, strejda s tetou a … ten kluk, co jsem se s ním rozešla dva týdny po svátcích.“ Pokud se spolu nevyfotíte, bude to krajně podezřelé.
  3. Nenajdete žádný příští vhodný termín. Při rozchodu je idiotické se řídit kalendářem, poněvadž jsou pořád nějaké akce, svátky a výročí. Ani se nerozkoukáte a bude tu Valentýn. To si teprve řeknete, že mu / jí to nemůžete udělat. Pozor na zákeřnou prokrastinaci při odkládání rozchodu. Zejména jestli už jste jednou odložili, budete náchylní k dalším odkladům.
  4. Zraníte partnera / ku ještě více. V případě, že si uvědomí: „…stejně se mnou zůstal / a jen kvůli těm Vánocům.“, bude to další rána přesně mířená do srdce. Lepší je to utnout v momentě, kdy se to nejméně hodí. Proč? Jednoduše proto, že se to už nikdy nebude hodit víc. Vaši ex možná jednou po vychladnutí i ocení, že jste je zbytečně v lásce nezrazovali déle, než bylo nutné.
  5. Pokud se rozejdete před svátky, můžete se už na Silvestra líbat s někým novým. Jak prozaické!
  6. Vyhnete se závazným slibům a řečem u rodičů vaší drahé polovičky. Všechno to plánování a skryté narážky na snubák si můžete nechat utéct.
  7. Nakonec je dobré myslet i trochu na sebe. Být s někým po uplynutí data spotřeby je stresová záležitost. Vyvede vás z vaší komfortní zóny a můžete začít tropit blbosti. Jestliže někdo už musí trpět, zamyslete se, zda to chcete být právě vy.

5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

10 nejkrásnějších vánočních citátů: Na Vánoce vedou všechny cesty domů