7 úžasných a inspirativních celebrit, které selhaly před dosažením svých snů

Redakce

Sláva je někdy těžké břemeno, své by o tom mohly vyprávět ty nejznámější osobnosti. Pojďme se podívat na ty, kteří selhali těsně před dosažením svého snu... Ale nebáli se znovu postavit se na nohy!

  1. J. K. Rowling – „Je nemožné žít bez selhání. Pokud budete žít opatrně, je to jako byste nežili vůbec.“

J. K. Rowling nežila v blahobytu, když psala první knihu Harryho Pottera. Dokonce ani poté, co byl návrh dokončen. Snažila se však najít vydavatele, který by byl ochoten riskovat. Bojovala s depresemi, protože byla svobodnou matkou a neměla tušení, co má dělat. Nakonec se jí podařilo dostat rukopis do Bloomsbury Publishing. V roce 1997 byla vydána první kniha Harryho Pottera a v roce 2004 se stala J. K. Rowling miliardářkou.

  1. Marilyn Monroe – „Nedokonalost je krásná, šílenost je geniální a je lepší být směšná, než naprosto nudná.“

Jedna z prvních agentur vrátila Monroe zpátky na zem a doporučila jí najít si práci sekretářky, protože nikdy neuspěje jako modelka. Pak se z ní stala nejen modelka, ale i herečka a dodnes je uznávanou sexbombou a tváří šedesátých let.

  1. Thomas Edison – „Mnoho lidí, kteří v životě selhali, si neuvědomují, jak blízko byli úspěchu, když se vzdali.“

Učitel mu otevřeně řekl: „Jsi příliš hloupý, aby ses něco naučil.“. Začínal si myslet, že má pravdu, ale poté vynalezl žárovku a díky němu máme světlo dodnes.

  1. Henry Ford – „Překážky jsou ony obávané věci, které spatříte, když odvrátíte pohled od svého cíle.“

Henry Ford získal finanční podporu pro svou automobilku v roce 1900. Výroba nových vozidel trvala déle, než se očekávalo, a investoři nechtěli čekat rok a půl. Další šanci získal až o několik let později, ale zase selhal. Třetí, ale poslední pokus byl už úspěšný a přinesl model Ford Model-A.

  1. Will Smith – „Lidi, kteří nedokázali to, co chtěli, ti budou říkat, že nic nedokážeš ani ty.“

Will v roce 1989 dlužil více než 2,8 milionu dolarů. Když se jeho finanční situace zhoršila, zoufale hledal další cestu, jak se uživit. Našel ji, až když byl podepsán Fresh Prince.

  1. Steven Spielberg – „Máte mnoho let před sebou, abyste zrealizovali své sny. Dostaňte se do povědomí této planety, než bude pozdě.“

Spielberg byl v Kalifornii odmítnut na škole Cinematic Arts, a to ne jednou, ale hned třikrát. O několik let později byl sám správcem celé univerzity.

  1. Oprah Winfrey – „Jestliže se díváte na to, co v životě máte, budete mít vždy více. Jestli se díváte na to, co v životě nemáte, nikdy nebudete mít dost.“

Oprah byla vyhozena ze své první práce. Jak ale víme, nakonec se z ní stala úspěšná miliardářka a je jednou z nejbohatších osob planety.