8 filmů, které stojí za to vidět, protože zmatou vaši mysl

Redakce

Které filmy mají fakt hustý twist? Tyto jednoznačně!

Klub rváčů (1999) – Legendární film, kde hlavní role hrají Edward Norton a Brad Pitt. A o čem vlastně film je? Nortonův hrdina si léčí vlastní potíže návštěvami pacientů s tvrdší diagnózou a vyžívá se v jejich utrpení jako dívka, kterou potká. Tu hraje Helena Bonham Carter. S Pittem založí Klub rváčů, kde se perou s každým, kdo chce. Jenže se jim to začne vymykat…

Prokletý ostrov (2010) – Velmi napínavý a zajímavý film, kde hraje Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo a Ben Kingsley. Leonardo zde hraje detektiva Teddyho Danielse, který se vydává pátrat na prokletý ostrov po šílené vražedkyni jménem Rachel Solando (Emily Mortimer), která zmizela ze své vězeňské cely. Jak příběh dopadne?

Svěrací kazajka (2005) – Americký psychologický film s hercem Adrienem Brody a krásnou herečkou Keirou Knightley pojednává o veteránovi z války v Perském zálivu, který je neprávem obviněn z vraždy.

Pan Nikdo (2009) – Romantické drama v hlavní roli s Jaredem Leto, Diane Kruger a Sarah Polley je o tom, že v roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem… A pan Nikdo je posledním smrtelníkem.

Třinácté patro (1999) – Zajímavý film s hercem Craigem Berko… Vše začínná jedné poklidné noci v LA roku 1937. Starý pán opouští pokoj, kde leží mladá spící dívka, které zanechal vzkaz u barmana. Na cestě domů se mu však stane něco zvláštního, a to že se probere v zvláštně vybavené laboratoři.

Fontána (2006) – Fontána je příběh o dlouhé životní cestě jednoho muže, který se postavil osudu a svedl s ním boj o záchranu své milované ženy. Cesta začíná v šestnáctém století ve Španělsku, kde se dobyvatel Tomas (Hugh Jackman) vydá hledat fontánu mládí. Hraje zde i herečka Rachel Weisz, která má roli milované a nemocné Isabel.

Truman Show (1998) – Komediální drama s oblíbeným Jimem Carreyem a Laurou Linney prozkoumává moc médií a mizící hranici mezi skutečností a virtuálním obrazem. Truman Burbank až do svých tří let vůbec netuší, že žije v obrovských filmových ateliérech!

Memento (2000) – Vše začíná fotografií se vzkazem „Zabij ho!“. V tu chvíli se Leonardům (Guy Pearce) život, začne točit jen kolem toho. Jeho žena byla napadena a zavražděna, ale on si nic nepamatuje. Pomsta začíná.

Video: Důležité scény z Harryho Pottera se Severusem Snapem chronologicky

5 věcí, které jsme se naučili od Severuse Snapea: Láska je věčná

Témata:,