8 nejlepších vánočních reklam letošního roku. Dojmou vás, zahřejí i potěší

Redakce

Štědrý den se rychle blíží. Nalaďte se na něj letošními vánočními reklamami. Podívejte se na ty nejlepší z nich a nezapomeňte kapesníčky.

  1. John Lewis

Reklama obchodního řetězce John Lewis nasbírala přes 23 milionů zhlédnutí. Není divu, vytvořili veselou vánoční reklamu. Letos vsadili na zvířátka, protože je všichni mají rádi. Tatínek své dceři postaví trampolínu na zahradě. Večer na ni přijdou skákat zvířata. Dvě lišky, veverka, ježek a jezevec. Pejsek spokojené rodiny na ně smutně kouká. Ráno se dcerka probudí, uvidí trampolínu a běží k ní. Domácí mazlíček ji však předběhne a začne na trampolíně skákat s velkou radostí. Celá rodinka je z něj v údivu, skoro jim spadnou brady.

  1. Sainsbury’s

Sainsbury’s je druhý největší řetězec supermarketů ve Spojeném království, jejich reklamu na internetu vidělo přes 15 milionů lidí. Ve svém videu zobrazili hektický čas před Vánoci. Táta spěchá do práce a neustále přemýšlí, jakými dárky své rodině udělat radost. Tuto situaci známe všichni moc dobře. Nakonec zjistí, že nejlepší dárek pro svoji rodinu je vlastně on sám.

  1. Burberry

Burberry je luxusní obchod s módou, kde se vyrábí kromě oblečení i parfémy a doplňky. Reklamní marketéři natočili spot, který vidělo více než 14 milionů lidí. Po zhlednutí této reklamy vám bude možná připadat, že se díváte na trailer nějakého filmu. Filmaři spotu Burberry se rozhodli nastínit příběh Thomase Burberrryho.

  1. H&M

Módní společnost H&M obléká muže, ženy i děti bez nadsázky téměř po celém světě. Nebylo by možné, aby také nenatočili vánoční reklamu. Povedla se jim. Reklamní spot se odehrává v expresu, který má několik hodin zpoždění. To znamená, že cestující pravděpodobně nestihnou být včas doma na Vánoce. Průvodčí se rozhodne, že si udělá s personálem a cestujícími Vánoce ve vlaku. Přitom hraje nezapomenutelný song Happy Xmas od Johna Lennona. Reklama zatím nasbírala 9 miliónů zhlédnutí.

  1. Coca-Cola

Coca-Cola ani letos se svojí reklamou nezahálela. Podobně jako každý rok zaútočila na city svých diváků. Mladý chlapec s sebou po ulici táhne vozík s několika láhvemi Coca-Coli. Podaruje každého, kdo potřebuje potěšit. Nakonec i Santu. Coca-Cola letos natočila rovnou tři verze té samé reklamy. Rozdíl spočívá jen v tom, že v každé reklamě hrají lidé jiné národnosti. Nejvíce zhlédnutí na internetu získala brazilská verze, a to s počtem vyšším než 8 miliónů. Reklamy se natáčely v České republice na třech místech. V Lokti, Lounech a Nebušicích.

  1. Apple

Firma Apple, vyrábějící elektroniku nemohla být letos pozadu. Také natočila vánoční reklamu a tu zatím vidělo téměř 8 miliónů lidí. Frankenstein se rozhodne přijít na náměstí mezi lidi k vánočnímu stromu. Dav se na něj nejdříve nevěřícně kouká, ale jakmile příšera začne zpívat vánoční píseň, přidají se k němu. Reklama se natáčela v Žatci na Hošťálkově náměstí.

  1. Marks & Spencer

Módní značka Marks & Spencer natočila letos skvělou vánoční reklamu. Vidělo ji zatím přes 7 miliónů lidí. V reklamním spotu se Santa loučí se svojí ženou, protože jede dětem rozdávat dárky. Santova polovička si čte dopis od jednoho kluka, který rád zlobí svoji sestru. Zničil jí spoustu věcí. Přeje si pro ni k Vánocům nové boty, protože ji má rád.

  1. Temptations

Firma Temptation vyrábí pochoutky pro kočky. Rozhodla se také letos nezahálet a pobavit lidi svojí vánoční reklamou. Vidělo ji více než 5 miliónů lidí. Figurují v ní kočky, vánoční stromky, dárečky a jídlo. Nepochybně si dokážete představit, co se bude dít dál.

10 zajímavostí, které jste určitě nevěděli o filmu Láska nebeská

Zakázané plakáty, které se nikdy nedostaly do kin, protože byly moc