Jacksonova doktora propustili na kauci, soud bude pokračovat v dubnu

Lubos-Prochazka

Osobní doktor zesnulého zpěváka Michaela Jacksona (+50) Conrad Robert Murray (56) byl u soudu nedaleko letiště Los Angeles obviněn z neúmyslného zabití. Několik hodin po soudu ale zaplatil s právníky kauci 75 tisíc dolarů (asi 1,43 milionu Kč) a do dalšího jednání, které proběhne v dubnu, tak zůstane na svobodě.

Doktor Conrad Murray, kterému teď hrozí čtyři roky vězení, se vzdal soudu v blízkosti mezinárodního letiště v Los Angeles. K soudu, kterého se účastnili i někteří členové Jacksonovi rodiny, dorazil s právníky v pondělí večer našeho času. V trestním oznámení stojí: "Dr. Murray protiprávně zabil Michaela Josepha Jacksona." Jednání soudu, které provázela přísná bezpečností opatření, se zúčastnili zpěvákovi rodiče i jeho sourozenci Jermaine a La Toya. "Obvinění není dostatečné," prohlásil Jermaine.

Obvinění doktora Conrada Murraye / reprofoto: TMZ.comCo se vlastně stalo?
Jacksonovu smrt podle výsledků vyšetřování způsobilo smrtelné množství léku propofol, který mu Murray podal. Přípravek naordinoval zpěvákovi spolu s dalšími dvěma sedativy, aby mu pomohl překonat nespavost. Dávka se ale ukázala být příliš silná a Jackson loni 25. června zemřel na zástavu srdce. Murray, který má kardiologickou praxi v texaském Houstonu, prý Michaelovi dával přípravky s propofolem jako léky proti nespavosti opakovaně od loňského května, kdy začal pro Jackona jako osobní lékař pracovat. Propofol je součástí do žíly podávaných anestetik určených k uspání pacienta při chirurgických výkonech. Přípravek by měli používat výhradně profesionálové v lékařském prostředí. Jackson, známý svým výstředním životním stylem, prý užíval propofol nepravidelně zhruba už deset let.

Doktor nablízku Jacksonova hrobu
Server TMZ.com napsal, že doktor Murray zašel před soudem k Jacksonovu hrobu. Fotografové ho zastihli zkroušeného ve Forest Lawn Memorial Parku u Los Angeles. Do mauzolea, kde jsou Jacksonovy ostatky pochovány, ale nešel. Seděl zkroušeně venku.

Čtěte na Kouli.cz: Soud s Jacksonovým doktorem bude v úterý, Conrad Murray zašel ke zpěvákovu hrobu

Témata: