Bojíte se rádi? Pak vyrazte na jedno z 5 strašidelných míst v Česku

Redakce

Pokud milujete duchy, strašidla, bubáky a jiné nadpřirozené jevy, nemusíte nikam daleko, abyste je mohli reálně potkat. V České republice je mnoho míst, co jsou opředená záhadami. Tady je pět vůbec nejobávanějších.

  1. Tajemný Branišovský les
    Zvaný též les Bor najdete u Českých Budějovic. Jedná se o nejstrašidelnější les v Česku, kde se údajně nevyplácí zůstávat po setmění. Kdysi tu prý měla zmizet celá parta vojáků, která se hnala za tajemnými světýlky, co se kolem půlnoci objevila mezi stromy. I místní se tam bojí vkročit.
  2. Vyhořelý ústav v Měděnci
    Pokud znáte film Requiem pro panenku, pak znáte i příběh ústavu v Měděnci. I když, snímek je podle všeho dost přikrášlený a hlavní hrdinka, která požár založila, sice nebyla mentálně postižená, nicméně byla velmi problémová. Duše uhořelých svěřenkyň se tu údajně po tragédii měly usídlit již natrvalo…
  3. Velké Losiny, město trpících duší
    Ve Velkých Losinách na Šumpersku byste měli být v noci velmi opatrní. V 17. století tu po tuctech upalovaly čarodějnice, a to po brutálním mučení a bez řádných procesů. Duše žen, které bolestí zešílely, se tu prý každou noc prochází a hledají odplatu. Bezpečný není ani zdejší zámek, kde jsou místní pravidelně svědky nejrůznějších nadpřirozených jevů.
  4. Prokletý hřbitov v Noutonicích
    Nachází se nedaleko Prahy, zhruba 10 kilometrů od ní ve směru na Slaný. Hřbitov v obci Noutonice se přes den jeví docela obyčejně, v noci se tu ale prý zjevují temné postavy, hroby se otvírají a někdy ho zavalí podivná hustá světélkující mlha. Také se tu ozývají kroky a nelidský smích. Podle místních to souvisí s historií hřbitova, který byl založen jako morový, později se zde pohřbívali sebevrahové a popravení zločinci.
  5. Magický chrám v Panenském Týnci
    Na závěr přidáváme místo magické, nicméně ne strašidelné. V nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci na Lounsku totiž každý, kdo sem vkročí, načerpá čerstvou a pozitivní energii. Všichni, kdo zde chvíli byli, se shodují, že odcházeli plni optimistického nadšení. Traduje se, že je zde ukryt hrob sv. Anežky České.

5 odporně krutých způsobů, jakými se dříve mučily čarodějnice

6 dechberoucích jeskynních paláců, které musíte navštívit