Chvilka nostalgie: Vlasové doplňky, kterými jsme byli posedlí

Redakce

Vlasové doplňky jsou nezbytností pro mnohé z nás. Rok od roku, měsíc od měsíce a den ode dne se mění. Pamatujete si na ty, bez kterých jsme v devadesátých letech nedali ani ránu? My se teď na ně podíváme.

Zoubková čelenka. Cik cak čelenky jsme milovali snad všichni a nelze na ně zapomenout. Byly barevné, veselé a skvělé. Vlasy se díky nim daly krásně spoutat a vypadaly neodolatelně. Existuje snad někdo, kdo je neměl?

Obrovská barevná gumička. Gumička, která nám udělala dokonalou palmu. Nejen, že držela vlasy perfektně nahoře, ale dokonce i skvěle vypadala.

Korálky a provázky. Vlasy plné korálků, provázků a dalších ozdobiček nám udělaly vlasy o něco zajímavější a hlavně stylovější. Jediný způsob, jak je dostat dolů, byl ustřihnout pramínek.

Čelenka s šátkem. Pamatujete si na ni? Někdo ji možná shání ještě teď, protože byla fantastická. Obyčejná a přitom dokonalá. Nezapomeneme na to, jak nám držela vlasy, které nám pak nikde nepřekážely.

Obrovský skřipec. Jak jinak chytit všechny vlasy než pořádným skřipcem? Byl prostě nezbytností a stylovým doplňkem. Také jste jeden měli?

Stříbrné sponečky. Snad každá holčička měla alespoň jednu stříbrnou sponečku. Byly skvělé, ale měly jednu vadu. Rezivěly. Cvakání při jejich otevírání a zavírání bylo nejlepší.

Motýlci. Konečně jsme se k nim dostali. Motýlky jsme milovali ze všeho nejvíce. Byly krásné, třpytivé a barevné.

Plastové sponky. Také jste si spletli vlasy do copánku a na konci sepnuli umělou barevnou sponkou? Ta byla většinou ve tvaru mašličky a motýlka. Byla to sranda.

Pidi skřpečky. Malinkaté skřipečky snad nechyběly u nikoho z nás. Krásně držely neposlušné pramínky a ještě dobře vypadaly.

Banana clip. Sponka ve tvaru banánu plná zoubků. Jedinou nevýhodou bylo to, že držela vlasy tak pevně, až nás z toho bolely.

Měkké natáčky. Velmi nepohodlné natáčky, ve kterých se fakt špatně spalo. Ale ten výsledek? Dokonalý! Nemluvě o tom, jak dlouho vlny vydržely. To nám trošku schází.

Měkké čelenky. Měkké sice byly, ale jen na povrchu. Vzpomínáte si na to, jak z nich bolela hlava? Neskutečně tlačily.

Slovanské ženy focené s květy ve vlasech, to je nádhera!

Květinové čelenky už nefrčí. Nasaďte si na hlavu mušle!