Domácí péče získala po Českém lvu další cenu za hranicemi

Redakce

I když by se mohlo zdát, že Českým lvem úspěšné tažení filmu Domácí péče Slávka Horáka končí, není tomu tak. Sám režisér nebo herečka Alena Mihulová dál objíždějí zahraniční festivaly a právě na jednom z nich získal film další ocenění!

Slávek Horák se totiž vydal na 34. ročníku Bergamo Film Meetingu do Itálie, aniž by tušil, že kromě prezentace filmu za něj nakonec převezme cenu pro 2. nejlepší film festivalu. V italském Bergamu bylo uvedeno dalších 140 snímků, a tak je druhé místo krásným oceněním.

Přidá se tak k pěti cenám pro Alenu Mihulovou (Křišťálový globus z Karlových Varů, Cena české filmové kritiky, Český lev, Cena akademie NASK a Cena pro nejlepší herečku roku na festivalu v Palm Springs), nominaci za Českou republiku na Oscara, Zvláštnímu uznání z festivalu ve francouzském Arrasu, Ceně mladého publika ve španělském Valladolidu, Ceně kinodistributorů v německém Mannheimu a dalším oceněním. Domácí péče svou pouť ale rozhodně ještě nekončí, v dubnu by se kromě například festivalu Titanic International Film Festivalu v maďarské Budapešti měla projet také Spojenými státy a Kanadou v rámci festivalu Czech That Film. Nicméně Slávek Horák už v mezičase začal pracovat na novém scénáři a diváci u nás i ve světě se tak snad dočkají dalšího kvalitního snímku.

Český film Domácí péče vypadl z nominací na Oscary

Český lev: Nejvíce cen si odnesl film Kobry a užovky