Filmová komedie Ať žijí duchové! dostane podobu muzikálu

Redakce

Filmová komedie Ať žijí duchové! dostane na jevišti Kongresového centra Praha podobu muzikálu. Pohádkový příběh s písněmi Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka bude mít premiéru 22. dubna v režii Antonína Procházky.

V hlavních rolích se objeví Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Chantal Poullain, Michal Suchánek, Vladimír Kratina a další. Postavu vedoucího samoobsluhy Jouzy, kterého ve filmu hrál Lubomír Lipský, vytvoří Jiří Korn a Václav Kopta.

„Pan Svěrák vyslovil souhlas s muzikálovou úpravou. Komedie bude mít sice několik nových postav, ale hlášky Černé kroniky nebo láska Leontýnky a Dlouhého Jendy samozřejmě zůstaly,“ uvedl režisér Procházka.

V muzikálu se děj bude odehrávat na hradě ve vesničce Brtnice, kde se natáčel film Ať žijí duchové!, a tak místní ochotníci přijdou s nápadem sehrát známou hudební komedii v létě pod širým nebem. V představení zazní řada písní dvojice Svěrák-Uhlíř. Všechny budou zpívány živě za doprovodu orchestru vedeného Daliborem Kaprasem.

Výpravný muzikál nabídne dekoraci s množstvím kouzel a divadelních triků. „V Kongresovém centru Praha postavíme hrad, bude tu jezdit auto, létat kopretiny a duchové budou kouzlit,“ sdělil Daniel Dvořák.

Filmovou pohádkovou komedii Ať žijí duchové! v roce 1977 natočil režisér Oldřich Lipský podle námětu Dalibora Pokorného. Film se natáčel na zřícenině hradu Krakovec a v jeho okolí.

Raper Rytmus dal film o sobě na internet

12 překvapivě chytrých hororů, které stojí za to vidět

Témata:,