Fotoreport: Ben Cristovao je hvězda. Bez debat, ukázalo se v Roxy

lukasbilinec3

Na Bena Cristovao, kluka, který se poprvé představil před pěti lety v talentové soutěži, je jednoduché dívat se skrz prsty. Někomu může přijít legrační jeho produkční megalomanství, jednoduché je svézt se i po tom, že nikdy nebude nejlepší zpěvák na světě. Jenomže: Ben na sobě maká jako málokdo. Zkouší nové cesty a do koncertů dává úplně všechno. Jako včera v pražském klubu Roxy, kam se jeho show hodí nepoměrně lépe než do obchodních center.

Výtečná hudební produkce od The Glowsticks, silné refrény, přímočaré texty a interpretační talent – skladby Bena Cristovao jsou předurčené ke klubovému úspěchu. Když se k tomu přidají skvělí tanečníci, hosté a atmosféra vyprodaného prostoru, je jasné, že takový večer nemůže dopadnout špatně. Řeč je o včerejším křtu Benovy třetí (a březnové) desky Made In Czechoslovakia (recenze), na kterém završil svou letošní cestu po československých klubech.

Rozhovor: Při nahrávání Mostu jsem brečel
Poslechněte si Bena v Youradiu

Bomby, MAM, Úžasná, Tělo, Sweet Chilli, nebo nový singl Těžký váhy – chvíli byl Ben za velkého romantika, pak si na pódium pozval „na rande“ slečnu z publika a za moment zase předváděl pohyby, které rozpálily nejednu fanynku. S obecenstvem to Ben zkrátka umí na výbornou a jeho show – i díky tanečníkům Fugimu a Kennymu, kteří svými vystoupeními vyplňovali pauzy, během nichž se hlavní star večera převlékala nebo občerstvovala – nepřipomíná nic, co je u nás běžné.

V jedné ze svých písniček Ben rapuje: „…ej kej ej progress, největší SuperStar dodnes…“. I když se to může zdát přehnané a typicky rapově egocentrické, soudě dle včerejšího koncertu si to Ben může dovolit. Jistě, nikdy nebude tak dobrý zpěvák jako další úspěšní „hvězdní“ kolegové Aneta Langerová nebo Celeste Buckingham, ale to, čemu se věnuje, dělá na 101%. Je to inspirativní a v Roxy byla radost na něj a jeho hosty pohledět.

Ben Cristovao
Křest CD Made In Czechoslovakia
Praha, Roxy, 6. 11. 2014

Témata:, ,