Hloupá Britney, nafoukaná Madonna aneb Zpěváci, jak je neznáte


Zajímalo vás někdy, jak hloupá je asi Britney Spears a jak snadné by bylo dostat ji do postele? Nebo vaše představy plní spíše svůdný Enrique Iglesias? Televizní scénáristé uvažují zřejmě podobně, a proto můžete v řadě seriálů vidět pěvecké hvězdy hrající sebe sama nebo své stylizované podoby.

Seriál How I Met Your Mother skýtá bezpočet hudebních lahůdek. Kromě samotných zpívajících hlavních hrdinů se jedná především o epizodní role slavných hvězd hudebního nebe. Kupříkladu Enrique Iglesias si střihl roli svůdného maséra, kterého si hlavní hrdinka seriálu „přivezla“ z dovolené v Latinské Americe.

Vystoupení Britney Spears se v tom samém seriálu setkala s ještě větším ohlasem. Zpěvačka si zahrála nepříliš bystrou recepční Abby. Ta se snažila vloudit do přízně Teda Mosbyho (hlavní hrdina seriálu), ale po odmítnutí skončila v posteli Tedova záletného kamaráda Barneyho. Diváci si následně vyžádali její přítomnost i v dalších epizodách. Zpěvačka se proto o několik dílů později vrátila a Barneyho začala pronásledovat za to, že jí nezavolal. Momentálně se natáčí čtvrtá řada seriálu a spekuluje se o účasti Britney v nových dílech.

Podívejte se na Britney v seriálu

http://www.youtube.com/watch?v=KYLGw99yBow

Zvláštní kategorií jsou výstupy zpěváků v seriálech, kde hrají sami sebe. Zásobárnou pro takovéto herecké příležitosti je například seriál Ally McBealová (Barry White, Tina Turner či Sting). V několika dílech si zahrál i Jon Bon Jovi. Ztvárnil významnou roli Allyina přítele.

Zvláštní kapitolou je seriál Simpsonovi. Své kreslené verzi propůjčily hlasy desítky celebrit (Elton John, Mick Jagger, Paul McCartney). Zkrátka nepřišly ani kapely Cypress Hill nebo Smashing Pumpkins.

Opačný postup zvolil R&B zpěvák Usher. Dříve než zazářil na hudební scéně, zahrál si v mýdlové opeře Báječní a bohatí. Ačkoli se snažil proniknout do žebříčků hitparád už od roku 1992, miliony fanoušků mu přinesla až jeho role přitažlivého Raymonda.

Seriálová kariéra předběhla tu hudební i u Alicie Keys. Zpěvačka se objevila v úspěšné Show Billa Cosbyho i v seriálu Čarodějky. Možná i tyto herecké zkušenosti sehrály roli při rozhodování  hudebních producentů o tom, která interpretka nazpívá ústřední píseň k poslední bondovce Quantum of Solace.

Filmová smolařka a držitelka několika zlatých malin, Madonna, se kupodivu nikdy do žádného seriálu nepustila. Jedinou výjimkou může být krátkometrážní, těžko zařaditelný snímek Star ze série The Hire. Režisér Guy Ritchie si dal za úkol během sedmi minut ukázat herecké kvality tehdejší manželky a zároveň pobavit diváky svým proslulým drsným způsobem. Madonně v tomto krátkém příběhu sekunduje Clive Owen jakožto osobní řidič rozmazlené hvězdy. Ten se rozhodne dát jí pořádně za vyučenou. S šíleným výrazem ve tváři jede ďábelskou rychlostí a baví se u toho, jak nepřipoutaná superstar lítá na zadním sedadle. Pokud chcete vidět zpěvačku v atypické situaci, tenhle snímek stojí za to.

 

 

Témata:, ,