Horory natočené podle skutečného příběhu: Jak to bylo ve skutečnosti?

Redakce

Mnoho hororů je natočeno podle skutečné události. Podívejte se na náš přehled těch NEJ.

3:15 Zemřeš (2005). V roce 1974 na podzim obdržela policie telefonát, že byla vyvražděna celá rodina DeFeova. Jeden člověk přežil, jenže to byl samotný vrah, který řekl, že ho k vraždění přivedly hlasy z domu. O rok později se do domu nastěhovala jiná rodina, která o temné minulosti domu nevěděla. Natáčení probíhalo ve skutečném domě v klidném městečku Amityville, kde se událost stala. DeFeo junior se k činu přiznat nechtěl, ale jeden z policistů zaslechl rozhovor s dědou a netrvalo dlouho, co DeFeo dostal zasloužený trest. O rok později se sem nastěhovala nová rodina Lutzova. Vzhledem k tomu, že se v domě začaly dít divné věci a objevil se zde fiktivní kamarád jejich nejmladší dcery, tak si rodina pozvala médium a také exorcistu, kteří nafotili snímky, kde byl zachycen duch. Rodina se odstěhovala. Tady tedy můžeme s jistotou říct, že tvůrci zde použili skutečná jména obětí i vraha, místo činu i zápletku / událost. Příběh o synovi, který vyvraždí celou rodinu, je opravdu děsivý.

Texaský masakr motorovou pilou (2003). Příběh pojednává o známém Leatherface, který nemilosrdně vraždí a mučí své oběti pomocí své motorové pily. Dělá to z toho důvodu, aby si mohl dát na obličej jejich uříznutou kůži, protože je ošklivý. Film se ale neinspiroval chlápkem pobíhajícím s pilou, ale Edem Geinem, který vraždil v padesátých letech ve Wisconsinu. U něj doma policie našla zavražděnou ženu, která byla zavěšena hlavou dolů, a i další odřezané kusy těl, z kterých si muž vyráběl masky. Nebylo ale nikdy prokázáno, že by používal motorovou pilu.

V zajetí démonů (2013). Zde se vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda A Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. To je ve filmu zobrazeno správně, stejně jako příběh rodiny Perronových, kteří se tak jmenovali i ve skutečnosti. Rodina byla svědky nepříjemných paranormálních jevů. Proto si přizvali ostřílené Warrenovi, kteří hned vypátrali příčinu. Byla to BathshebuSherman, čarodějnice a vražedkyně dětí. Film je natočen dost přesně podle skutečných událostí.

9 nejlepších filmových trilogií. Viděli jste je všechny?

Budete se bát: Seznam pěti nejděsivějších japonských hororů

Témata:,