http://www.viposobnosti.eu/inpage/v-lucerne-se-nekteri-umelci-se-setkaji-s-felixem-poprve/


Přesně za tři týdny, 22.5. se bude konat v Lucerně galakoncert věnovaný 70. narozeninám Felixe Slováčka. Připravit takovouto událost není jednoduché. Je potřeba pečlivě vybrat vyhovující prostory oslovit umělce, podepsat všechny potřebné smlouvy, organizačně a především finančně celou akci dobře zvládnout. Někteří umělci mají již s Felixem léta nejen přátelské, ale take profesionální vztahy, jiné zpěvačky se uvidí s oslavencem teprve poprvé. S těmito akcemi má již zkušenosti zpěvák Martin France, který nechystá koncert pro Felixe Slováčka poprvé.

Čím je podle vás, Martine, koncert Felix 70 zvláštní, jiný?

Jiný je asi i v tom, že jsme oba o 10 let starší a možná i zkušenější. 🙂 A samozřejmě také v tom, že když je Felixovi 70 let, tak z každé prodané vstupenky věnujeme 70,- Kč na nadační fond Dar sluchu, protože jsme si řekli, že pro všechny zpěváky a muzikanty, kteří na Felixově narozeninové Galavečeru zazpívají sluch nutně potřebují a ten dar, že slyší mají, kdežto někteří, takové štěstí nemají.

Co vše obnáší zorganizování takového galavečera?

Téměř roční příprava. Od získání záštit, zablokování Lucerny, oslovení účinkujících, shánění sponzorů (což je asi opravdu ten nejtěžší oříšek), shánění mediálních partnerů, miliony schůzek, telefonátů apod. Ale je to práce, kterou společně s Michaelou Kocourkovou rádi při tomto projektu podstupujeme.

Do jaké míry se na průběhu večera podílí sám oslavenec Felix Slováček?

Hodně. Felix je velmi akční člověk, má neskutečnou řadu kamarádů a známých a když sám někam zavolá, má většinou to, co chce nebo si přeje.

Je nějaká osobnost, která byla problematická a tedy nemůže vystoupit?

Problematický nebyl snad nikdo. Spíše se jednalo o to, že někteří z účinkujících už měli na tento termín nasmlouvovanou svou práci a tak Felixovi nemohou přijít do Lucerny popřát.

Co čeká VIP hosty po samotném koncertě, resp. kdy a kde můžou předat oslavenci dárky?

Budeme se přesouvat do blízkého Fusin hotelu, kde budeme s Felixem doufám řádit až do rána. Vždyť „70“ je přece jen jednou za život!!! :)….A Felixi, už teď se těším, až Ti začneme chystat oslavu osmdesátky 🙂

Témata: