Imunika Systemica – Jana Uriel Kratochvílová


Imunika Systemica. Jedinečnost tohoto hudebního projektu Jany Kratochvílové a Jiřího Hrubeše posouvá hranice hudby za její běžný význam a důležitost. Jednotlivé písně využívají léčivou sílu tónů, zvuků a opakujících se textů, jejichž cílem je pozitivně ovlivnit celkový stav nejen mysli, ale i těla. Metafyzika ukrytá v textech i tónech vás naladí a nasměruje na správnou vlnu. Každý song má svoje poselství a míří nejen k vašim buňkám, ale i do vašeho celého nitra. Stejně jako posluchači, tak i tyto songy jsou zaměřené na klíčové složky naší existence. Bio, Emo a Menta songy jsou základními pilíři toho CD.

Imunika Systemica
Jedinečnost tohoto hudebního projektu Jany Kratochvílové a Jiřího Hrubeše posouvá hranice hudby za její běžný význam a důležitost. Jednotlivé písně využívají léčivou sílu tónů, zvuků a opakujících se textů, jejichž cílem je pozitivně ovlivnit celkový stav nejen mysli, ale i těla. Metafyzika ukrytá v textech i tónech vás naladí a nasměruje na správnou vlnu. Každý song má svoje poselství a míří nejen k vašim buňkám, ale i do vašeho celého nitra. Stejně jako posluchači, tak i tyto songy jsou zaměřené na klíčové složky naší existence. Bio, Emo a Menta songy jsou základními pilíři toho CD.

Úvodní Bio Avatars vás lehce hodí do pohody po stránce fyzické, druhý song Emo Avatars míří na vaši emocionální stránku a nejdříve vás vynese, tam kde máte začít, abyste se měli z čeho odrazit,

ímž vám umožní mířit ještě výš. Menta Avatars eliminuje problémy ve vašem myšlení, kdy vám vše zapadne do vaší skládanky. Pátý song Matrix Erase (má, jako jediný, anglický text) oproti předchozím lehce zpomalí, aby vás postupně pomohl dostat se přes překážku zvanou Matrix a odstranil špatně nastavené programy ve  vaší mysli. Další skladby s předponou Meta jsou hudební nadstavbou skladeb předchozích. Například song Meta Emo Avatars vás doslova vystřelí ze židlí a přinutí ke zběsilému tanci.

Uvolněnost, lehkost a „vzdušnost“ CD Imunika Systemika otevírá zcela unikátní hudební prostor, jehož podkladem je několik střídajících se delších rytmických tónů, jejichž význam je navíc umocněn jednoduchým opakujícím se textem s cílem podtrhnout záměr skladby. Ve všech skladbách dominuje hlas Jany Kratochvílové, který naprosto unikátně rezonuje s poselstvími, které jsou v každé skladbě harmonicky zakomponované. Místy zazní i hlas Jirky Hrubeše, který zvukově podkresluje hudební část.

Imunika Systemika, je zcela nezvykle ucelené hudební dílo, jehož podtitul power healing groove songs má opravdu sílu s vámi pozitivně zamávat. Elektronická hudba podtržena bubínky, bicími a skvělým rytmem vás „vystřelí“ přesně tam, kam cítíte, že máte být… to vše na novém CD Imunika Systemica, hudební super healing 21.století

Petra Konečná

Záznam ze křtu @ Městská knihovna v Praze

http://illuminatica.weebly.com/news.html

Témata: