Jak to mohlo být: Víte, kdo měl původně hrát vaši oblíbenou postavu ze Hry o trůny?

Redakce

Asi se shodneme, že dnes už si neumíme Cersei, Jona Snowa nebo třeba Sansu představit s jinými tvářemi, než s jakými se už šest sérií setkáváme ve Hře o trůny. Původně ale tvůrci uvažovali o úplně jiných hercích, než jaké nakonec zvolili...

  • Dominic West jako Mance
    Westa můžete znát například z filmů 28 dní nebo Chicago. Roli ve Hře o trůny odmítl kvůli tomu, že by musel trávit hodně času na cestách a v jiných zemích – Dominic má totiž čtyři děti.
  • Gillian Anderson jako Cersei Lannister
    Umíte si představit agentku Scully jako zákeřnou Cersei? My ano! Pravdou ale je, že Gillian pouze potvrdila, že odmítla part v seriálu a nikdy neprozradila, koho měla hrát. Objevily se spekulace, že to měla být ohnivá kněžka Melisandre.
  • Tamzin Merchant jako Daenerys Targaryen
    Málo známou herečku si možná pamatujete jako Kateřinu Howard ze seriálu Tudorovci. Tamzin dokocne natočila pilot, HBO se ale nelíbila, a tak role Daenerys připadla Emilii Clarke. Ta se díky tomu proslavila a je považována za jednu z nejkrásnějších a nejoblíbenějších hereček současnosti.
  • Jennifer Ehle jako Catelyn Stark
    Silnou matku Starkovic rodu měla původně hrát Jennifer Ehle, která je hlavně v Anglii považována za jedinou pravou filmovou Elizabeth Bennet z Pýchy a předsudku.
  • Lily Allen jako Yara Greyjoy
    To je gól, co? Ošlehanou Yaru měla původně hrát zpěvačka Lily Allen, která by tak hrála sestru svého skutečného bratra Alfieho Allena aka Theona Greyjoye. Ten ale tvrdí, že si Lily celou věc vymyslela a nikdo jí roli nenabízel.
  • Sam Claflin jako Jon Snow
    Kdo sledoval Hunger Games, ten si pohledného blonďáka Sama rozhodně pamatuje. Herec zkusil štěstí na konkurzu na Jona Snowa i Viseryse Targaryena, bratra Daenerys – a neuspěl. Dobře pro nás – Kit Harringotn je nepřekonatelný!
  • Danny Dyer jako Pypar
    Danny Dyer se ucházel o roli jednoho z Jonových přátel z Noční hlídky, tvůrci seriálu ho ale odmítli. Ne jednou, ne dvakrát, ale dokonce třikrát.
  • Izzy Meikle-Small jako Sansa Stark
    Začínající herečka se v rámci konkurzů měla dostat až skoro úplně do finále – a právě tehdy jí part vyfoukla Sophie Turner.
  • Sam Heughan jako Loras Tyrell
    Muže milujícího pohledného bratra Margaery chtěl hrát Sam Heughan, který posléze zazářil v seriálu Cizinka. Na konkurz na Lorase šel celkem sedmkrát, ale HBO se nezdál dost hezký. Skandál!

Konečně! První teaser na novou sérii Hry o trůny je venku. Co prozrazuje?

Fanoušci Hry o trůny, pro váš hezčí pátek: GALERIE prvních ofiko fotek z nové série!