Jednoduché limonády na léto: Tady máte recepty

Redakce

Na létě milujeme nejen válení se na sluníčku, ale také čerstvé a chutné limonády, které nás v perných vedrech parádně ochladí. Není však nic lepšího, než když si je připravíte sami doma, to se potom s těmi kupovanými nedá srovnávat! Klíčem k dobré limonádě je vyvážená kyselost a sladkost. Stačí, když máte doma citrón a cukr, díky kterým budete limonádu dochucovat. Taková skvělá limonáda vám navíc v lednicí vydrží až pět dní a postupem času bude lepší a lepší díky tomu, že se chutě pořádně rozleží. My jsme pro vás vybrali tři recepty na domácí limo.

  1. Melounová s mátou – Melouny jsou v létě velmi dobře dostupné a chutnají skvěle nejen samotné, ale i v limonádě. Meloun v kombinaci s mátou a citrónem navíc vytvoří lahodnou osvěžující kombinaci. Budete potřebovat meloun, med, citrón, vodu a trochu máty (nesmí se to přehnat, aby nebyl nápoj hořký). Vše spojíme a rozmixujeme v mixéru.
  2. Zázvorová – Pokud máte rádi zázvor, tak si zamilujete i tuhle pochoutku. Budete na ni potřebovat zázvorový sirup, třtinový cukr, vodu, čerstvý zázvor, špetku soli, citrón a trochu máty.  Všechny tekuté suroviny smíchejte a na závěr přidejte nakrájený zázvor a mátu.
  3. Melounovo-okurková s bazalkou – Na tento skvělý a osvěžující drink budete potřebovat med, bazalku, meloun, okurku, limetku a led. Do hrnce nalijte med a přidejte vodu a bazalku, poté přiveďte k varu. Po vychladnutí vyjměte bazalku. Meloun rozmixujte společně s okurkou a propasírujte přes síto. Poté vše smíchejte a podávejte s ledem a lístky bazalky.

10 dietních a fitness tipů, která vám pomohou v cestě za lepší postavou

Co o vaší sexuální aktivitě říká vaše oblíbené jídlo?