Kde skončili „absolventi“ SuperStar? V klubech, ale i v muzikálech a na zábavách

Lubos-Prochazka

Někteří finalisté dosavadních tří řad soutěže Česko hledá SuperStar se zachytili drápky v českém showbyznysu, jsou přinejmenším známí a sledovaní. Nejvíc se prosazuje hned první vítězka Aneta Langerová. Ale hvězda jiných rychle pohasla. Jak se mají a co dělají dnes?

Aneta Langerová (22)

Její hvězda září od té doby, co vyhrála první ročník SuperStar. Vydala dvě poměrně úspěšné desky – Spousta andělů a Dotyk. Získala také řadu ocenění, například dvakrát vyhrála Zlatého slavíka a porazila tak královnu českého popu Lucii Bílou. Momentálně Aneta natáčí třetí desku, která by mohla vyjít na podzim tohoto roku. Více si přečtěte tady.
Soukromí Anety je pro novináře jedna velká záhada. Spekuluje se o tom, že má bližší vztah k ženám než k mužům. Bulvár nedávno přetřásal její údajný milostný poměr s ředitelkou hudebního vydavatelství Warner Music)a budoucí ředitelkou Supraphonu) Ivou Millerovou.

 Písnička Bezvětří, která by se měla objevit na nové desce Anety Langerové v roce 2009

Vlasta Horváth (31)

Sympaťák, který vyhrál SuperStar 2, vydal do této chvíle dvě desky, Místo zázraků a Do peří nefoukej. U posluchačů ale moc neuspěly. Vlastova hvězda proto rychle pohasla. Rýsovala se prý spolupráce s Karlem Svobodou, který by pro něj napsal hit, ale muzikantova smrt to už nedovolila. Vlasta sice stále koncertuje se svou kapelou, jde ale o menší akce. Zato v soukromí se mu daří: oženil se a s manželkou Markétou jim to klape.

Poslechněte si Vlastu Horvátha a píseň Víra nevinná

Zbyněk Drda (22)

Po vítězství ve třetím ročníku SuperStar poslal do světa debutovou a zatím jedinou desku Pohled do očí. Připravuje druhé album, dal se na studium Vysoké školy finanční a správní. Vystupuje na menších akcích, koncertuje po „vlastech českých“, chvílemi to vypadá, že se po něm slehla zem. Na vítěze nikterak závratná kariéra.

Poslechněte si píseň Svítání v podání Zbyňka Drdy

David Spilka (23)

V třetí  SuperStar skončil na druhém místě za Zbyňkem Drdou. Sympaťák z Olomouce, který neustále nosí na hlavě šátek, se ale úplně neztratil. Vydal dvě tvrdší desky, debutový Stříbrný sen, letos na jaře mu pak vyšlo druhé album To My Soul. David dokonce vybudoval své vlastní nahrávací studio. Několikrát do měsíce koncertuje, letos v létě se objevil v programu několika festivalů. Žije s kolegyní ze třetí řady soutěže Terezou Najdekrovou.

David Spilka a jeho muzika

Šárka Vaňková (21)

Od prvního ročníku SuperStar, ve kterém skončila stříbrná, vydala dvě desky, Věřím náhodám a Teď a tady. Občas koncertuje, jinak ale spíše vystupuje v muzikálech, například Kleopatra, Angelika, Tři mušketýři nebo Dracula. V roce 2005 natočila film Panic je nanic. Momentálně bulvár přetřásá její vztah se zpěvákem Danielem Hůlkou.

Šárka Vaňková  zpívá píseň Věřím náhodám

Petr Bende (32)

Patří mezi nejzářivější finalisty druhého ročníku SuperStar. Do světa poslal dvě úspěšné desky, debut PB a následně Život ve vteřinách. V roce 2005 se stal Skokanem roku v anketě Český slavík, o rok později skončil pátý v mužské kategorii. Sám skládá hudbu i texty, se svým bandem brázdí festivaly a koncertní sály, občas se objevuje i na televizní obrazovce. Loni se oženil, letos mu manželka Zuzana porodila syna Matyase.

Petr Bende v písni Anděl perutí mách