Kdo si zahrál na Osvícení?

Redakce

Kdo si zahrál na film Osvícení? Tipněte si!

Herecký pár Liška – Poláková se nesetkali tentokrát před filmovou kamerou ani na prknech, co znamenají svět, ale před objektivem fotografa. Pro kalendář Proměny 2017 s tématem „Slavné filmové plakáty“ se Pavel proměnil v šíleného spisovatele Jacka Torrance a Bára se převtělila v jeho ženu Wendy z filmu Osvícení.

„Byla to sranda. Rozhodně jsem při focení necítila ani strach ani nebezpečí, moc jsme si to užili. A že jsem měla hrát strach z Pavla? Z něho jsem nikdy strach neměla a doufám, že ani nikdy mít nebudu. To spíš strach o něj než z něj… Projekt Nadace Archa Chantal jsem již znala. Do kalendáře Pavel už jednou fotil a moc se mi ten nápad a koncept líbil. Moje nejoblíbenější proměny jsou asi paní Vlasta Chramostová jako Winston Churchill a sama paní Chantal jako Kloboučník,“svěřila se Bára.

Pavel Liška ke své postavě Jacka Nicholsona řekl: „Jack Nicholson je… Jack Nicholson!!! Líp to říct neumím. Vůbec to nebylo lehký ten jeho šílenej výraz nějak trefit. Je tak šílenej, že jsem se přiblížil těm očím a pak mi zas neštymovala huba, a když jsem jakž takž trefil hubu, tak ty oči zas byly úplně mimo. No a Kalendář Proměny znám a mám ho rád roky. Navíc jsem kdysi měl tu čest vyzkoušet si Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku.“

Poznáte českou herečku, která si zahrála na Alžbětu II.?

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?