Kdo vyhrál filmové ceny v Los Angeles? Zabodoval třeba DiCaprio

Redakce

Hlavní cenu amerického Sdružení filmových a televizních herců (SAG) získalo novinářské drama Spotlight. Za film s nejlepším hereckým obsazením byl tento snímek označen na gala večeru SAG v Los Angeles.

Ocenění pro nejlepší herečku získala Brie Larson za výkon ve filmu Room, kde hraje matku vězněnou se synem. Nejlepším hercem byl označen Leonardo DiCaprio za hlavní roli ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritua, který vypráví o americkém lovci jdoucím za pomstou.

Nejlepší herečkou ve vedlejší roli byla oceněna Alicia Vikander ve filmu Dánská dívka, nejlepším hercem pak ve vedlejší roli Idris Elba v snímku Beasts of No Nation. Ceny SAG, které byly letos uděleny po dvaadvacáté, jsou v hereckých kategoriích považovány za dobrý ukazatel toho, kdo letos nejspíš získá Oscara.

Právě herci – SAG sdružuje asi 100 000 herců pracujících v USA – totiž tvoří jednu z největších skupin hlasujících o udílení Oscarů. Letošní udílení Oscarů se uskuteční 28. února. REVENANT Zmrtvýchvstání už před dvěma týdny dostal nejvíce nominací na Oscara.

Co jste nevěděli o Pomádě: Proč tam nehrál Elvis?

Rozhovor s Pavlem Křížem, Hitlerem z filmu o Baarové: Co říká na kritiky a jak se připravoval na roli

Témata: