Která herečka na divadelních prknech ukazuje, co má pod sukní?

Redakce

Kdo se odhaluje na jevišti? Tipnete si?

Martha Issová se s novou divadelní sezónou vrací na jeviště La Fabriky a Dejvického divadla, své domovské scény. Krasavice Interkontinentální – Arte et Marte, klaunské duo o přátelství, jehož autorkami a hlavními aktérkami jsou Martha Issová a Anna Polívková, bude na scéně holešovické La Fabriky k vidění 16. a 17. září.

Zábavné, převážně neverbální představení o přátelství a to nejen o jeho světlých, ale i stinných až temných stránkách nabízí 2D animace, přízemní akrobacii, tanec, postýlkovou scénku, pláč, řev, zpěv a především bravurní herecké výkony obou protagonistek. V Dejvickém divadle Martha Issová hraje hned v několika úspěšných představeních, včetně aktuální, s nadšením přijaté novinky Vzkříšení.

Zářijové reprízy jsou na programu 14., 18. a 27. 9. Coby Otýlie, jedna z osudových postav Goethova románu Spřízněni volbou, Martha vstoupí na scénu 30. září. Novomanželé Eduard a Charlotta se odstěhují na svůj venkovský zámek, rozhodnuti žít osamoceni, mimo společenský ruch.

Všechno se ale změní příjezdem Eduardova přítele Oty a Charlottiny neteře Otýlie… První české uvedení nejvýznamnějšího románu německého klasicismu v Dejvicích režíroval J. A. Pitínský.

Kafka´24, hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, ve které Martha Issová ztvárnila roli milenky Maxe Broda, bude k vidění 29. 9. dokonce s anglickými titulky. Autor inscenace Karel František Tománek zachytil závěrečnou fázi Kafkova života, kdy začal žít s Dorou Diamantovou, vedle svých vlastních problémů řešil i peripetie milostného života přítele Maxe Broda a zhoršující se zdravotní stav jej nakonec dovedl do sanatoria v rakouském Kierlingu, kde zemřel na tuberkulózu.

Léto na plné koule aneb kam vyrazit za kulturou v srpnu? VELKÝ PŘEHLED AKCÍ Z CELÉ ČR

Brit tvořící obrazy inspirované českou kulturou vystavuje v Praze

Témata: