Kylie Minogue v Praze: Všechno bylo nádherné


Je sice teprve začátek března, ale o koncertu roku máme už teď jasno. Kylie Minogue v rámci svého Les Folies Tour předvedla, že i ve čtyřiceti a po rakovině prsu můžete udělat úžasnou show plnou překvapení a bez jediné chyby. Show, která stála přes půl miliardy korun, ale z níž šly oči i uši doslova kolem.

Pódium jako by ukradené ze slavné Akropole se krátce po deváté večer zalilo do modré a show, která sotva začala, začala nabírat spád. A celé dvě hodiny neztrácela dech.

Jen fanoušci byli trochu zaskočení. Jako kdyby čekali, až začne někde podél pódia stříkat anoncovaný gejzír vody; byť muselo být všem jasné, že tohle přijde až na závěr. Kylie Minigue musela být místy chladnou atmosférou dost zaskočená, nedala to na sobě ale ani trochu znát a Kylie ve svém pražském chrámuhrstkám tančících lidí na ochozech se snažila vydat maximum ze sebe sama.

Disko, které baví každého
Večer začala nenápadným songem Aphrodite; zjevila se na vrcholu pódia a jako bájná bohyně lásky (ke které je obzvlášť po poslední stejnojmenné desce dosti často přirovnávána) se vyhoupla ze zlaté mušle.

První polovina koncertu se nesla v duchu aktuálního alba a předchozího X, proložená hitovkou Spinning Around nebo I Believe In You. Celý koncept ale Kylie posunula více do diska, bavili se tudíž i fanoušci, kteří se nepočítají mezi ty skalní. Upřímně řečeno, včera večer bylo úplně jedno, co Kylie zpívala. Zvuk, ale hlavně hlas téhle maličké Australanky byl totiž nade vše.  

Podívejte se, jak to v Praze na Kylie vypadalo

http://www.youtube.com/watch?v=AYWVMdaCyT4

Po coververzi od Eurythmics There Must Be An Angel se konečně začaly dít věci i na ploše mezi fandy. Druhou polovinu koncertu pak Kylie prošpikovala hity, který znal i ten, kdo jméno Kylie Minogue nikdy neslyšel (viz setlist). Došlo i na emoce – když Kylie vytáhla na pódium chlapce jménem Tomas a Tomy, podepsala jim plakáty a chvíli s nimi konverzovala, jeden z dvojice poměrně drsně vypadajících mladých kluků se regulérně rozbrečel.

Bohyně KylieByl to koncert roku
Ovšem zpátky ke koncertu. Minogue měla celou řecky laděnou show, která stála v přepočtu přes půl miliardy korun, promyšlenou do posledního detailu. Šestkrát se převlékla, každá část měla svůj jasný koncept, který dotvářely nápadité projekce v průčelích Afroditina chrámu. Celý dojem výborně dokreslovala parta tanečníků a tanečnic.

K nejpřekvapivějším momentům patřila scéna, ve které zpěvačku přenesl nad hlavami diváků ve splash zóně anděl. Vysadil ji až na vrcholku pódia ve tvaru srdce. Na andělovi by vzhledem k celému konceptu koncertu nebylo nic tak zajímavého, kdyby to nebyl černoch.

Na závěr představení se fandové dočkali i avizovaného přívalu vody. Za zvuků hitovky All The Lovers se měnily nejen barvy trysek, které pořádně pokropily šťastlivce se speciálními lístky za skoro šest tisíc. Prostě show par excellence.

Troufám si říci, že tohle letos netrumfne nikdo. A nějaká výtka? Příště snad jen lepší publikum. Doufejme tedy, že Kylie přijede ještě jednou. Prvního fandu má jistého.

Kylie Minogue – Les Folies Tour
Praha, O2 arena, 2. března 2011

Setlist: Aphrodite, The One, Wow, Illusion, I Believe In You, Cupid Boy, Spinning Around, Get Outta My Way, What Do I Have to Do?, Everything Is Beautiful, Slow, Confide Me, Can´t Get You Out of My Head, In My Arms, Looking for an Angel, Closer, There Must Be an Angel (Playing With My Heart), Love At First Sight/Can´t Beat the Feeling, If You Don´t Love Me, Better the Devil You Know, Your Disco Needs You (a capella), Put Your Hands Up (If You Feel Love), On a Night Like This, All the Lovers

Témata:,