Linky – elektrický longboard, se kterým pofičíte!

Redakce

Je to nová alternativa pro dopravu ve městě, která spojuje zábavu s užitečností. Navíc je tento longboard skládací.

Linky vás dopraví, kam chcete, a to ve velkém stylu, kterým omráčíte kolemjdoucí. Netýká se vás čekání v zácpě, čekání na taxík nebo nekonečná pěší procházka.

Taky vám nehrozí ukradené kolo nebo nebudete muset řešit, jak se dostat domů, když vám zrovna nic nejede a jste švorc. Tvůrci navrhli Linky jako zelenou alternativu k existujícím možnostem dopravy.

Sami na vlastní kůži vyzkoušeli, že zejména na cestách by něco takového uvítali. I proto se do přípravy konceptu vrhli.

Cestovat s baťůžkem a svobodně bylo jejich mottem. Linky se dá použít na městské každodenní dojíždění, jen tak pro zábavu nebo při objevování nových míst.

Je lehký (ani ne 5kg), rychle se nabíjí (30min.), dá se převážet letadlem a je kombinací vintage a moderního designu. Uveze až 160 kilogramového cvaldu a zdolá 10 procent stoupání.

Zajímá vás, jak rychle jezdí? Sviští maximálně 30 Km/h.

Longboard se ovládá dálkovým ovládáním, které držíte v ruce. Zrychlujete a brzdíte dle libosti a podle situace.

Linky má také mobilní apku, která sbírá statistiky o vašich jízdách a umožňuje nastavení různých stylů. Je prý ještě ve vývoji, jako ostatně celý projekt.

V současné době shání komunitní financování. Je docela příznačné, že tohle Ferrari mezi longboardy pochází z Itálie.

Je navíc vyráběno ručně. V případě úspěšného zafinancování je v plánu zahájení malovýroby.

Co je obzvlášť důležité, je nutná certifikace a bezpečnostní zkoušky. Otázky povolení jízdy na komunikacích nebo v centrech měst budou taky na pořadu dne a ovlivní, zda a jak Linky bude oblíben a rozšířen.

Pokud půjde vše dle optimálních představ (a to není nikdy jasné), první kousky by mohly být k mání na konci letošního roku. Cenovka je úměrná inovaci – kolem 25 tisíc korun.

Chcete mít stylový telefon? Pořiďte mu tento kryt!

Ťuky ťuk nebo mávnutí. Gadget Knocki ovládá vaši domácnost