Maddie Ziegler – víc než jen tancující holčička z klipu Chandelier

Redakce

I kdyby vám její jméno nic neříkalo, určitě jste ji minimálně zahlédli v mega populárním klipu písničky Chandelier, kterou nazpívala Sia. Malá holka v tělovém trikotu předvádí dokonalé taneční i herecké číslo. Kde se vzala Maddie Ziegler a proč byste si měli zapamatovat její jméno?

Tančit začala Maddie už jako úplně malá holčička. Popularitu si v USA získala díky účasti v reality show Dancing mum, která se začala vysílat už v roce 2011. V show ze zákulisí tanečního průmyslu účinkovala i její maminka a mladší sestra a natočilo se hned několik sérií.

Právě tam si jí všimla i zpěvačka Sia a nabídla talentované, tehdy jedenáctileté dívce roli ve svém videoklipu Chandelier. Maddie v béžovém trikotu a s blonďatou parukou hraje Siino alter ego a tančí jak o život. A její sláva stoupá až ke hvězdám.

Odborníci se shodují na tom, že na svůj věk má Maddie nevídané schopnosti a výjimečný talent. V návaznosti na úspěch klipu Chandelier, který jen na YouTube vidělo přes 1,5 miliardy lidí, Sia přizvala Maddie i k natáčení videa k písni Elastic heart, kde tančila s okouzlujícím Shiou LaBeoufem. Zápasí spolu v kleci a Maddie jako divoké zvířátko ohrožuje Shiu, týrá ho a nakonec z klece utíká, zatímco Shia se mřížemi nedokáže protáhnout.

Klip vzbudil obrovské pozdvižení, protože řada lidí v něm hledala sexuální a pedofilní motivy kvůli věkovému rozdílu mezi oběma protagonisty (Maddie bylo 12 a Shiovi 28 let). Přes mediální bouři ale na úspěch předchozího videa nedosáhl, i když ho vidělo skoro 800 milionů lidí.

Dnes je Maddie 14 let, a krom toho, že dál tančí, stala se z ní navíc i herečka. Objevila se v populárních seriálech Pretty Little Liars nebo Austin and Ally. Pravidelně se objevuje na slavnostních premiérách i večírcích a fotí po boku známých hvězd. Stala se taky porotkyní v taneční soutěži So You Think You Can Dance: The Next Generation, kterou vám doporučujeme zkouknout na YouTube.

Těšit se můžeme i na film, kde si zahraje hlavní roli. Scénář napsala a režie se ujala… no kdo jiný než Sia. Film se bude jmenovat Sister. Radíme vám tuhle talentovanou slečnu sledovat, protože je jisté, že o ní ještě hodně uslyšíme!

Rozhovor s manželkou Řezníka: Nejvíc mě na něm štve, že smrká do ručníků

Manželský kvíz: Jak dobře se navzájem znají Řezník a jeho žena?