Make up a léto: Bojíte se, že se roztečete? Takhle se vám to nestane!

Redakce

Léto klepe na dveře a s ním se pomalu, ale jistě zvedají venkovní teploty. Sami jste už určitě pocítili to lehké pocení obličeje, které se v létě stane nepřítelem číslo jedna pro make up. Pokud chcete mít i přes perné vedro dokonalý obličej, tak hlavní radou je nepřehánět to s vrstvou make upu. Nejen že čím více líčidel použijete, tím horší může být důsledek „roztékání“, ale příliš velké vrstvy nevypadají ani moc dobře. V létě totiž vyniká především vaše přirozenost.

Hlavním nepřítelem je tedy již zmíněné horko, díky kterému se náš obličej potí a bohužel s tím nic moc nezmůžeme. Můžeme si však pomoci voděodolnými líčidly, jako je třeba řasenka, díky které bude náš pohled stejně krásný jako při nanášení a nerozmažeme se do podoby, v našem případě ne moc roztomilé pandy.

Nyní jsou však na trhu i voděodolné make upy, pudry a dokonce i stíny. Díky těmto vymoženostem máme v podstatě vyhráno.  Jediné, co nás možná trochu potrápí, je jejich odlíčení. Když však použijete přípravky určené na voděodolný make up, tak to tak hrozné nebude.  

Jak tedy na make up?

  1. S krémem opatrně – V létě naše pleť nepotřebuje tolik hydratace jako v zimě. S krémy to tedy nepřehánějte, protože se přece nechcete zbytečně lesknout.
  2. Matující líčidla nesmí chybět – Vzhledem k tomu, že má naše pleť v letním počasí větší sklon k maštění, tak je lepší používat matující líčidla, která zanechají pleť krásnou a decentní.
  3. Tvářenka – V horkém počasí se rychle opálí i pleť, make up tedy ani nemusíte v některých dnech vůbec používat a pokud chcete rozzářit obličej, tak použijte tvářenku. V létě však doporučujeme sypkou, která se nanáší zlehka a líčení vypadá přirozeně.
  4. Pudr – Pudr v létě potřebujete maximálně, a to z toho důvodu, že vsakuje mastnotu a pot.

Video: Co dokáže tato žena s make upem, to nepochopíte

Videonávod: Jak se vyrýsovat do plavek snadno a rychle pomocí make upu