Máte rádi záhadná místa s ponurým osudem? Pak je Nimrod místo jako stvořené pro vás

Redakce

Nimrod - místo zahalené tajemstvím. Naleznete jej osamoceně stát v lesích kousek od Mariánských Lázní. Bývalá vila byla postavena v roce 1905 na pokyn vdovy Luisi Utschigové. Postupem času byla přestavěna na penzion s kavárnou a za první republiky se stala velmi oblíbenou a vyhledávanou destinací.

Pochutnat jste si zde mohli na výborné kávě či drobném občerstvení. Na terase jste si pak mohli odpočinout na skládacích lehátkách a kochat se výhledem na sluncem zalitou louku a okolní lesy. Mezi návštěvníky nechyběl například prezident Edvard Beneš či britský panovník Eduard VII.

Za druhé světové války se toto místo přeměnilo na sanatorium pro raněné vojáky, o které se staraly jeptišky. Kolem roku 1955 pak sloužilo jako dětská ozdravovna. Poté se Nimrod dostal pod správu Dopravního podniku hlavního města Prahy a po revoluci patřil soukromým majitelům.

Ještě roku 2003 zde fungovalo restaurační zařízení. Ovšem velice podivné restaurační zařízení. Jeden z provozovatelů zmizel záhadným způsobem. Hosté vypověděli, že mívají pocit, jako by nebyli v pokoji sami, spatřovali pohybující se světélka kolem budovy a dokonce cítili síru. Jejich děti si měly povídat s neviditelnými osobami.

Není tak divu, že pro milovníky záhad a paranormálních jevů je Nimrod jedním z velice vyhledávaných objektů (je dokonce zapsán na seznamu míst, kde se vyskytují paranormální jevy).

Už na pohled je to zde velmi tajemné. Okna jsou vytlučená, pokoje zejí prázdnotou, trouchniví podlahy. Nedaleká silnice je místem častých dopravních nehod. Zajímavostí je, že na té samé silnici měla prý po nocích chodit stará žena, která se nechávala odvážet do Mariánských Lázní, ale z tamních lidí ji nikdo neznal.

V místnostech bývalého penzionu dochází k prudkým poklesům teplot. A zřejmě to není vše. Je až škoda, že už od roku 2006 Nimrod chátrá a je zcela opuštěný. Nebo není?

Tajemná Praha – kde všude se můžete bát?

VIDEO: Pokud věříte na to, že panenky mohou ožít a zabíjet, tento ŽIVÝ PŘENOS vás v tom možná jen utvrdí