M.I.A. a vztyčený prostředníček aneb Šok v přímém přenosu

matoush

Super Bowl, tedy finále ligy v americkém fotbalu, je za námi a zase tu máme jeden skandál. Nonkonformní rapperka M.I.A. ukázala na kameru stanice NBC prostředníček - na tuhle zábavu já vám kašlu. Nejvyšší čas připomenout si, že tenhle druh „šoků“ tu byl odnepaměti.

Je za námi další ročník Super Bowl. To je finále v takovém tom sportu, ve kterém takoví ti opancéřovaní Američané pobíhají s takovým tím míčem, co vypadá jako míč na rugby. Pro zajímavost – už počtvrté vyhráli New York Giants, to ale pro většinu televizních diváků asi není důležité.

Většinu totiž pravděpodobně zaujal hlavně fakt, že během dlouho očekávaného přestávkového vystoupení Madonny ukázala hostující rapperka M.I.A. zdvižený prostředníček. Například na YouTube se za včerejšek objevilo dvakrát více videí, která mají v názvu “M.I.A.” a “finger” než těch, která se jmenují po gigantech. A kvůli čemu že je ten povyk?

http://www.youtube.com/watch?v=dNXLRA-Z0Kg&feature=related

Podle posledních informací je Madonna na MIU naštvaná, protože si zakládá na profesionalitě, a MIE je to líto, protože tím vlastně nic moc nechtěla říct. „Měla blikanec. Byla v rauši a je jí to strašně moc toho lituje,“ napsal bulvární deník The Sun. Navíc si myslíme, že taková Christina Aguilera to vloni odnesla mnohem hůř, když se zamotala do textu americké hymny.

Poslední skutečný skandál se ovšem udál v roce 2004. Tehdy v poločase Super Bowlu vystupovali Janet Jackson a Justin Timberlake. Ten na konci show utrhl Janet část kostýmu a sto milionu diváků uvidělo prso.

http://www.youtube.com/watch?v=jW97CWfeWdY

Když jsme u Timberlakea, hodí se zmínit i další kauzu, která ve své době provětrala stránky bulváru. Tehdejší Justinova přítelkyně Britney Spears v roce 2003 vystupovala na předávání cen MTV spolu s Madonnou a Christinou Aguilerou. Zazpívaly Like a Virgin a nakonec se všechny tři políbily. Možná to byl jen nevinný polibek, dostal ale dokonce zvláštní ocenění.

Přenesme se do Evropy. V X Factoru se pravděpodobně o největší skandál postaraly dvě mladé dívky, které vystupují pod jména Ablisa. Jsou sebevědomé, extrémně netalentované a navíc se navzájem příliš nemusí. Jen těžko si jinak vysvětlit jejich chování.

Dámy snad nyní prominou. Chceme-li nabídnout alespoň trochu relevantní výcuc všech nejslavnějších skandálů a trapasů celebrit v televizním vysílání, toto video si nemůžeme odpustit. Ten muž je Tyrone Davis, soulový a jazzový zpěvák, který zemřel v roce 2005. Video je skutečně pro otrlé; shrňme ho tím, že se chlapci udělalo špatně.