Michal Malátný: Nového Bonda už se nemůžu dočkat

Hana-Slivova

Od té doby, co se stal z frontmana Chinaski Michala Malátného otec, je prý chodící reklamou na rodičovství. Rád se zdraví s otci na hřišti a "dětský" námět písničky z aktuálního seriálu Ententýky je téma, kterým žije od rána do večera. Tedy - když zrovna s kapelou nejede klubové turné. Anebo když se zrovna netěší na novou bondovku Skyfall.

Chinaski se chystají na další díl klubového speciálu. Bude se něčím lišit od toho předchozího? Co třeba nějaké překvapení pro pražský dvojkoncert?
Podstatou klubového speciálu je program sestavený z nejstarších písní, vrátíme se tedy k prvním deskám a zazní písničky, které jsme mnoho let nehráli. Častá otázka našich fanoušků – proč nehrajete starý písničky? – byla tedy vyslyšena. Překvapení do Lucerna music baru samozřejmě chystáme, ale prozradím jen, že to nebude žádný host.

Přečtěte si report z minulého klubového speciálu
Poslechněte si Chinaski v YouRadiu

V současné době bodujete s písničkou k seriálu Ententýky. Jak jste se ke spolupráci dostali? Sledujete seriál doma s manželkou?
Oslovil nás producent seriálu spolu s režisérem a my na to kývli, poněvadž je to téma, kterým teď žijeme od rána do večera. Máme v kapele osm malých dětí a deváté je na cestě.

V písničce zpíváte, že „se znáte asi odněkud z hřiště“. Máte malou dceru, už i vy máte nové přátele z hřiště?
Ano, dětská hřiště v našem okolí znám velmi dobře a s pár tatínky si vyměňujeme pozdravy, ačkoliv se známe právě jenom z hřiště. Miluji to a jsem chodící reklama na rodičovství.

Chinaski – Klubový speciál 2012

1. 11. Kamenice
3. 11. Pěnčín u Turnova
10. 11. Jilemnice
13. – 14. 11. Praha
17. 11. Litvínov
22. 11. Cheb
23. 11. Chlum u třeboně
8. 12. Děčín
15. 12. Sušice

Bude tahle skladba součástí playlistu klubového speciálu?
Pravděpodobně ano. Konečný playlist, ale vznikne až po společné domluvě na zkouškách, které plánujeme na příští týden. Proč po těch nejstarších písních nezahrát jednu zbrusu novou?

Letošní letní sezona pro vás jako pro kapelu prý byla jedna z nejlepších v historii. Čím se vyznačovala?
Těžko vysvětlit, letos nám pro prostě nějak sedlo. Ke konci prázdnin většinou v kapele cítíme únavu, ale letos nám bylo líto, že je konec. Přitom od května do září jsme odehráli kolem 35 koncertů.

Co z letošního léta byste si tedy nejraději zopakoval?
Určitě Znojmo a Mikulov. Letošní vinobraní byl opravdu obrovský zážitek.

Když můžete odpočívat, jakou muziku poslední dobou posloucháte, co vás zaujalo?
Teď zrovna jsem blázen do posledních desek The Black Keys, Stereo Mc’s a Buty.

Chystáte se na novou bondovku Skyfall?
To si pište! Těším se jak malej kluk. A titulní píseň moji nedočkavost jen znásobila. Je totiž skvělá!

Témata:,