Nejzvrácenější národ historie? Římané! 8 absolutních nechutností, které vážně dělali

Redakce

Abychom parafrázovali hlášku z parodie Život Briana, co nám Římané dali, kromě kanalizace, hygieny, vína, silnic a bezpečí na ulicích? Velký starověký národ byl ale zároveň tím nejzvrhlejším ze všech. I urození Římané - možná především ti- holdovali pěkným nechutnostem...

  1. Posvátné penisy
    Penis byl Římany považován za symbol štěstí a hojnosti. Přívěsky v jejich tvaru si věšeli před vchodové dveře jako zvonkohru a ženy je nosily kolem krku místo náhrdelníku.

  2. Gladiátoři jako všelék
    Gladiátoři, největší zábava Římanů, sloužili dobře i mimo arény a hlavně po smrti. Jejich krev byla felčary prodávána jako lék na epilepsii a mužskou neplodnost. Ještě divnější je fakt, že obchodníci z těl mrtvých gladiátorů rovnou po zápasech seškrabávali kousky kůže i s potem. Z toho se pak vyráběl pleťový krém pro ženy, který měl působit jako afrodiziakum. Nám to tedy moc vzrušující nepřipadá.
  3. Nekonečné obžerství
    Velkolepé hostiny Římanů jsou pověstné. Římané často hodovali i několik hodin, od stolu se ale nevstávalo. Když se jim udělalo zle nebo byli plní, vyzvraceli se jednoduše do přichystaných nádob, někteří prostě jen tak za sebe.
  4. Prostopášná císařovna
    Messalina, třetí manželka císaře Claudia, měla nevalnou pověst nymfomanky. Jednou měla údajně soutěžit s prostitutkou, kterou z nich za jednu noc obskočí více mužů – a Messalina vyhrála.
  5. Podivná hygiena
    Římané dbali na svůj vzhled a hygienu, rádi se udržovali voňaví, mýdlo ale nebylo dost dobře dostupné. A tak se v lázních natírali vonnými oleji, které ze sebe pak stírali speciálními ostrými nástroji.
  6. Místo pracího prášku moč
    Římané také rádi udržovali čisté své oblečení. Aby z něj dostali všechny nečistoty, používali tu nejdostupnější látku s vysokým obsahem amoniaku – a to byla moč. Používali ji i na čistění zubů, protože se jim po ní zdály bělejší. Ugh…
  7. Kozí energiťák
    Když římský muž potřeboval nabrat sílu, musel vypít speciální nápoj vyrobený z kozích bobků. Věřilo se, že urychluje hojení ran a že po něm mizí jizvy.
  8. Jeden toaleťák pro všechny
    Toaletní papír tehdy samozřejmě ještě nebyl, místo něj se používaly houbičky. Na veřejných záchodích ale většinou byla jen jedna či dvě na všechny WC, a tak se o ni Římané po vyprázdnění museli podělit. Tak to už snad raději nic…

Sexy dějepis: Tyto porno obrázky vzrušovaly v dobách dávno minulých. Co vy na ně?

Tohle doma fakt nezkoušejte! Nejhorší způsob mučení v historii vymysleli Peršané