Nohavica zahraje v západní Evropě, napíše o tom na webu


Písničkář Jaromír Nohavica zahájí zítřejším nedělním koncertem v Amsterdamu své krátké turné po západě Evropy. V Bruselu vystoupí 6. října a poslední zastávkou bude Berlín, kde písničkář zahraje 9. a 10. října. Na koncertech v německé metropoli spolu s Nohavicou vystoupí jeho německý kolega Frank Viehweg.

Písničkář Jaromír Nohavica opět zkouší štěstí v zahraničí. Zahraje posluchačům v Holandsku, Belgii a Německu. "I tentokrát očekáváme, že koncerty přitáhnou nejen české, ale i polské a slovenské krajany," řekl organizátor koncertů Michal Žáček. Právě za takovýmto publikem Nohavicu vedla cesta do zahraničí počátkem října také loni, kdy vystoupil na deseti koncertech v Británii, Irsku, Kanadě a Spojených státech. Zatímco tehdy cestoval letadlem, letos se pro změnu na cesty vydává spolu se svým šestičlenným týmem v obytném karavanu.  "Měl prostě chuť spojit koncerty s příjemným poznávacím výletem. A protože s sebou bere kromě kytary a heligonky i housle a další nástroje a někteří z nás ostatních jsou amatérští muzikanti, asi budeme mít na cestách veselo," těší se Žáček.

Podle Žáčka písničkář nezapomene ani na své domácí ctitele a na svých internetových stránkách jim své cestovatelské dobrodružství přiblíží slovem i obrazem.
Šestapadesátiletý Nohavica loni prodal nejvíce nahrávek ze všech tuzemských interpretů. Za 34 427 prodaných alb Ikarus, které si sám vydal, získal letos ocenění Deska roku.