Osm tradičních vánočních filmů, které si ani letos nenechte ujít

Redakce

K Vánocům, kromě kapra a vanilkových rohlíčků, neodmyslitelně patří i sledování vánočních filmů a pohádek, které sice všichni moc dobře známe, ale i přesto nás každý rok znovu a znovu dostanou. Pojďme si společně připomenout ty, které milujeme.

  • Láska nebeská – Film, který milujeme, si zaslouží být na prvním místě. Předvánoční Londýn, kde se odehraje příběh složený z mnoha nádherných milostných příběhů, které jsou smutné, romantické a pošetilé. Film je plný humoru a chaosů, za které může láska. A právě láska a rodina jsou o vánocích to nejdůležitější.
  • Sám doma – Opět kouzelný příběh se zapsal do našich srdcí a vypráví o malém chlapci, kterého rodina zapomněla doma. Vtipné na tom je to, že si to paní McCallisterová uvědomí až na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže. Kevin, se tak musí o sebe postarat sám a postavit se obávaným lupičům, kteří mu přijdou do cesty. Naštěstí je tak šikovný, že si s nimi dokáže velmi komicky poradit.
  • Zázrak v New Yorku – Znáte tento film? Je doslova kouzelný a věřte nám, že si ho zamilujete. Šestiletá holčička Susan má pochybnost o existenci Santa Clause, protože ji maminka již dávno prozradila tajemství o rozdávání dárečků. Jednoho dne však v obchodním domě uvidí Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Holčička tak dostává ten nejkouzelnější dárek, a to víru ve splnění svých snů.
  • Vánoční prázdniny – Pokud máte rádi bláznivé vánoční komedie, tak tenhle příběh je tím pravým pro vás. Ve filmu se totiž stane všechno nejhorší, co si o svátcích dokážete představit, a vy se budete smíchy za břicho popadat.
  • Vánoční skřítek – Úžasný film, kde si je v hlavní roli komik Will Ferrell coby sirotek adoptovaný skřítky pracujícími pro Santa Clause na Severním pólu. Když však dospěje, musí přijmout fakt, že je ve skutečnosti člověk, a také se tomu postavit.
  • Grinch – Zelený strašáček s velkým břichem, ano, to je Grinch, který nenávidí své spoluobčany z městečka Kdosice a právě proto se rozhodne ukrást jim Vánoce.
  • Polární expres – Nádherný film o chlapci, který v tajuplném parním rychlovlaku putuje na Severní pól za Santa Clausem bude snad letos poprvé o Vánocích v televizi vysílán a my se na něj moc těšíme. Nenechte si ho ujít.
  • Tři oříšky pro Popelku – Co bychom to byli za Čechy, kdybychom vynechali naši českou klasiku, kterou známe jistě všichni nazpaměť. „Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane.“ Hádanka, kterou nejde zapomenout a letos si ji opět připomeneme.

5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

10 nejkrásnějších vánočních citátů: Na Vánoce vedou všechny cesty domů