Příběhy sériových vrahů: „Zločinná Barbie“ pomohla sadistickému manželovi zabít vlastní sestru, dostala jen 12 let

Redakce

Je rok 1991 a v kanadském Port Credit jedna rodina slaví svatbu snů. Nevěstou je dcera českého imigranta, zvířata milující blondýnka Karla Homolka. V princeznovských šatech jen září - bere si svého vysněného muže, pohledného mladíka Paula Bernarda...

Rodina Homolkových patřila vždy k těm nejoblíbenějším v Port Credit. Sousedé k nim chodili na grilovačky a zchladit se do bazénu. Jejich tři dcery měly mnoho přátel a ta nejstarší, Karla, byla obzvláště populární. Modré oči, blond vlasy, milý úsměv, jemná povaha. Dívka navíc zbožňovala zvířata, a tak hned po škole začala pracovat na veterinární klinice.

A právě v té době se seznámila s pohledným, o pět let starším Paulem Bernardem. I na něj sousedi vzpomínají jako na rozkošného chlapce, který se vždy jen usmíval a všem maminkám z okolí radostně nastavoval tváře k oštípání. Na rozdíl od Karly ale mladý Paul skrývá temné sexuální fantazie a tíživou rodinou minulost. Jeho otec byl voyeur, zneužíval vlastní dceru a posléze i další děti, za což byl souzen. Jeho matka situaci neunesla a přestěhovala se do sklepa jejich rodinného domu, odkud málokdy vycházela.

To vše zřejmě pomáhalo utvářet sadistického maniaka, který se pod Paulovým hezkým obličejem skrýval. V době, kdy začal chodit s Karlou, měl za sebou přepadení a znásilnění desítek žen, o tom ale tehdy žena podle všeho nevěděla. Jeho pravou povahu začala objevovat až ve chvíli, kdy se zasnoubili. Paul totiž začal být doslova posedlý Karlinou nejmladší sestrou Tammy. Bylo jí teprve patnáct, když ji začal špehovat a v noci se kradl do jejího pokoje, aby masturboval nad jejím spícím tělem.

Zamilovaná Karla o tomto chlípném jednání věděla, ale nezastavila ho. Právě naopak; rozhodla se, že Tammyno panenství bude tím pravým vánočním dárkem pro jejího milého. V práci ukradla tlumící léky a dala je sestře do vaječného koňaku. Potom ji odtáhla do sklepa, kde sledovala, jak ji její snoubenec znásilňuje a celé to nahrála na kameru. V jeden moment se ale omámená dívka začala dusit a z pusy jí vyběhla pěna. Chladnokrevný pár nezpanikařil. Tammy oblékli a vynesli ji do jejího pokoje. Teprve pak zavolali záchranku, to už však byla dívka dávno mrtvá.

Po tomto incidentu Paul unesl a zabil další dvě dívky – Leslie Mahaffy a Kristen French. Mučil je, znásilňoval, nutil je otročit pod vlivem omamných látek a než je konečně zabil, vše si natáčel – anebo to natáčela Karla, která všemu přihlížela a, jak vyšlo najevo až příliš pozdě, i se týrání děvčat přímo účastnila.

Nějakou dobu po svatbě totiž začal Paul bít i Karlu, což jejich vztah rozbilo. S velkými tmavými podlitinami Karla od manžela utekla a šla na policii. Tam prozradila vše, co o Paulově kriminální činnosti věděla, a sama se přiznala k tomu, že mu pomáhala s Tammy, Leslie i Kristen. Uvedla nicméně, že ji k tomu muž násilím donutil, a tak výměnou za své svědectví podepsala dohodu, že bude obviněna pouze ze zabití, nikoliv z vraždy. Tento pakt později vešel ve známost jako „smlouva s ďáblem“.

Proč? Když totiž policie zatkla Paula a on se dozvěděl, že na něj Karla všechno hodila, poslal vyšetřovatele do koupelny jejich společného domu, kde byly ve stropě ukryté VHS kazety. Byly polepené srdíčky, kytičkami a ozdobně nadepsané Karlinou rukou. Šokovaní policisté jen bezmocně přihlíželi nahrávkám, z nichž bylo naprosto jasné, že Karla nejen že se mučení a znásilňování přímo účastnila, ona si to evidentně i užívala a manžela sama vyzývala k drsnějšímu jednání s oběťmi.

To už ale byla blonďatá bestie chráněná a soud jí nemohl dát víc než 12 let za mřížemi. V jejím psychologickém posudku stojí, že je to egocentrická, manipulativní žena s narcistním chováním a bez schopnosti empatie či lítosti. Paul za své činy dostal doživotí, protože se policii díky DNA podařilo spojit ho i se znásilněními z doby před Karlou. Ta je už dávno na svobodě a nyní žije v Quebecu pod jménem Leanne Bordelais, je znovu vdaná a s manželem prý mají tři děti. Na motivy vražícího řádění kanadské Barbie a Kena vznikl v roce 2006 televizní film. Jeho forma je poněkud amatérská, obsahu ale na jeho děsivosti vůbec neubírá. Bohužel ale líčí Karlu jako naivní zamilovanou holku a oběť. Na trailer mrkněte výše a nezapomeňte se podívat do galerie. 

Příběhy sériových vrahů: David Berkowitz aka Samův syn vraždil na pokyn démonického psa

Příběhy sériových vrahů: Z japonského kanibala Sagawy udělala vražda celebritu