Rihanna schovala Prahu pod děravý deštník

Hana-Slivova

Strhující, barevnou a sexy show předvedla ve středu hvězda z největších, třiadvacetiletá Rihanna, na koncertě v pražské O2 areně. Strhující ani barevný naopak nebyl její zpěv; žena, která během posledního měsíce na turné dvakrát zkolabovala, se často vůbec netrefovala do tónu a některé písničky tak za ni odzpívaly sboristky a publikum.

Úterní večírek s Rihannou, která brázdí s turné Loud a přidruženými pitkami Evropu s takovou vervou, až jí to stojí zdraví, sestával z několika částí.

Po nekonečné frontě před O2 arenou přišel na řadu tak trochu pouťový set Rihanniného skotského kolegy Calvina Harrise, jenž zaplněnou arénu bavil za gramofony zhruba půl hodiny. Kdo už má oposlouchané vypalovačky typu Barbra Streisand, mohl se alespoň pobavit skvělou světelnou show, ve které se Harris pravidelně ztrácel a zase zjevoval.

Během tónů společného úspěšného singlu We Found Love to už vypadalo, že se s Rihanniným hlasem objeví i její tělo, ale kdepak. Natěšené publikum dostalo jen radu "připravte se na Rihannu" a následovala půlhodinová pauza, spojená s přestavbou stage.

Těsně před půl desátou se ale ze stropu snesly čtyři obří lupy, které zvětšovaly detaily zadní projekce, a zjevila se ONA. V modrém lesklém kabátku, s blonďatou parukou a v extravagantních barevných plavkách odstartovala hitovkou Only Girl (In the World) dvouhodinovou show.

Rihanna na Twitteru

Na pódiu toho Rihanna stihla za dvě hodiny dost. Ve stříbrných šatech řídila růžový tank, zatímco její maskáčové tanečnice krotily růžové samopaly, v upjatém obleku si hůlkou srovnala neposlušné lehké dívky, ovšem za chvíli se sama stala středem S&M hrátek. Spolu s ostatními demolovala vrak auta, účastnila se polštářové bitvy, bubnovala, svedla jednoho z mužů v publiku, ve žluté římské róbě se jako bohyně vznášela ke stropu a za chvíli zase jako malá holka pobíhala sem a tam, plácala si s nejbližšími fandy a balila se do české vlajky.

Pódiové show, projekci, světlům, klipovým předělům ani práci tanečníků se nedá nic vytknout; takový spektákl nepředvádí snad ani Lady Gaga. Černý Petr tak tentokrát bohužel zůstal na zpěvaččinu intonaci. Jste z desek a klipů zvyklí na barevné tóny, zajímavý rozsah a tak-akorát-zastřený hlas? Nic z toho v Praze zjevně unavenou Rihannu neposlouchalo.

Balada Unfaithfull ještě dopadla poměrně slušně a i ve skladbách typu Man Down, Cheers (Drink To That) nebo Don´t Stop the Music se minely více méně poztrácely v aranžích a večírkové atmosféře s nevalným zvukem.

Fiaskem ale skončila hitovka California King Bed, na kterou už si Rihanna ani netroufla a nechala ji odzpívat sboristky a publikum. Snad ani tón netrefila v akustické Hate That I Love You, a trápila se i v přídavcích. Když jen s pianistou stoupala ke stropu na speciální rotující plošině, doháněla ztracené tóny Eminemovské Love the Way You Lie výrazem nejztrápenější ženy na světě.

Přestože některé pasáže pražského večírku bude RiRi v duchu později pravděpodobně promazávat, na atmosféru si stěžovat nemůže. Místa k sezení se hned po prvních tónech proměnila v místa ke křepčení a hala si celý večírek užívala, jako kdyby to mělo být naposledy.

A když poslední dvě volná místa v setlistu připadla megahitu Umbrella a konečně i živé verzi We Found Love, nebylo o čem diskutovat.

Tohle bylo ještě víc než závěsná motorka na koncertě Black Eyed Peas.  

Rihanna
Support: Calvin Harris
Praha, O2 arena, 7. prosince 2011

 

 

Témata:,