Roztěkaná Natalie Kocab pokropila atomovku sektem

petradamek

Natalie Kocab a 100°C toho mají nemálo společného. Neřeší aktuální hudební trendy a už pár let si jedou "to své". Nemají potřebu vystavovat se bleskům fotoaparátů a radši se starají o vlastní muziku. I to jsou důvody, proč zpěvačka s kluky z Marináských Lázní spojila síly, aby společně potěšili fanoušky v Paláci Akropolis.

Nebylo to poprvé, kdy se zpěvačka Natalie Kocab a kapela 100 °C potkali na jednom pódiu. Tak třeba loni na podzim v Crossu. Tehdy byli ovšem za hvězdy hoši z Mariánek, zatímco včerejší večer patřil šestadvacetileté zpěvačce.

Skromný dýchánek odstartovala právě Natálie, což je sice proti zvyklostem, ale vzhledem k dramaturgii (nebo chcete-li energii) obou Natálie Kocábová křtí desku setů tomu jinak být nemohlo.

Natalie bez energie
Bez ohledu na pěvecké, textařské a kterékoliv jiné dovednosti Natalie na pódium zkrátka nepatří. Během celého vystoupení nebyla ve své kůži – působila nervózně, roztěkaně, odevzdaně, chvílemi až znuděně a otráveně. Jako by pro ni byla živá prezentace za trest.

Sama Natalie přiznává, že není koncertní typ; zřejmě by nejraději jen skládala a nahrávala písničky a psala knihy. A když už koncert, tak jen pro pár známých a kamarádů doma v obýváku. Škoda – s větším nadšením by interpretace její povedené desky Walking on the A-bomb vyzněla mnohem lépe.

Díky za Buriana
Zpěvačka a textařka má naštěstí svého Buriana, který dodal komorně vyhlížejícímu vystoupení trochu šťávy. Za notebookem a klávesami, s kytarou, bicími a brčálově zelenými barely na vodu dělal psí kusy, aby na Jiří Burian dodával koncertu šťávu. Marně. přihlížející přenesl trochu energie.

Ačkoliv se mu to příliš nedařilo, on sám si vystoupení užíval naplno. Stejně jako si měsíc zpátky na tomtéž místě užíval koncert Republic of Two, stejně jako si bude za dva týdny na tomtéž místě užívat poslední koncert Southpaw. Vážně chameleon, tenhle Burian.

Poté, co jeden z Natáliiných oblíbenců Michal Motyčka pokřtil její nové CD i MC (pro mladší generaci audiokazetu) a knihu The Darkside Of Prague sektem a nezvykle objemné klubko fotografů před pódiem nacvakalo, co potřebovalo, dostali svůj prostor také "stupně“.

Zhruba rok poté, co Joshua a spol. předvedli v Akropoli nevšední akustické vystoupení, se tentokrát vrátili se speciálním elektronikou nabitým setem, který proměnil atmosféru jejich tradičních koncertů v nefalšovanou taneční párty plnou housu, techna a jungle. Tedy  – proměnil by, kdyby se v Akropoli bývalo sešlo početnější, naladěnější a alespoň trochu tancechtivé publikum.
Tak snad příště, v lepším čase na lepším místě.

Natalie Kocab + 100 °C
Praha, Palác Akropolis, 22. února 2011