Twilight sága, teenegerský svět upírů a vlkodlaků.


Film Stmívání, Nový měsíc a Zatmění(+ budoucí Rozbřesk, 2 části). Byli natočeny podle knižní předlohy známé americké spisovatelky Stephenie Meyerové. Která vyhrála s těmito knihami hodně cen. A nejen knihy jsou slavné. Díky filmům se tento děj dostal pod kůži milionům fanouškům po celém světě! Fanynky šílí, ale po čem vlastně?↓

Fanynky nešílí jen díky krásnému Edwardu Cullenovi, či oddanému kamarádu Jacobu Blackovi. Zajímá je i jak to všechno dopadne. Ale hlavně touží vidět to, co nikdy nebude skutečné. Upíry a vlkodlaky 🙂

Příběh začíná v poklidném městečku Forks, kam se dívka jménem Bella přestěhuje, aby poznala více svého otce. Matka Reneé si našla jiného(Phila) a potřebovala se přestěhovat na Floridu.
Otec, Charlie, je šerifem místní stanice.
Bella začne normálně chodit do školy, potkává nové(Jessica, Mike, Angela a další) kamarády(ale i ty staré, Jacob Black) a zamiluje se do moc neoblíbeného a neznámého kluka Edwarda Cullena, který má nejen početnou rodinu ale i temné tajemství. Není to obyčejný kluk, ale upír. Mezi upíry, ale jejich rodina nepatří mezi ty nejhorší. Je takzvaný ''vegetarián''. Neživý se lidskou krví, nýbrž zvířecí. V rodině mají i zajímavé schopnosti:

Alice: Vidění budoucnosti, Jasper: Ovládání emocí, Emmett: Nadpřirozená síla, Rosalie: Nadpřirozená krása, Edward: Čtení myšlenek a nadpřirozená rychlost. Jeho otec Carlisle, v delší praxi s lékařstvím, začal být odolný vůči pachu krve. Matka Esme: Cit pro rodinu.


Jak se s tím Bella vypořádá v těch knížkách, či filmech? Přečtěte si knihy, nebo zkoukněte filmy:)

Další knihy Stephenie Meyerové jsou například:
The Host – Jiný šálek čaje než je Twilight sága. V překladu Hostitel.
Midnight sun – 5 ''pokračování'' které zatím nebylo dokončeno, díky odcizení 12 kapitol na internet. Stephenie tímto oznámila, že kniha je v nedohlednu a neví kdy bude pokračovat, či jestli se vůbec dokončí.
 

  • Jaké jsou vaše požitky ze čtení a z filmů?
  • Jak jste si užili Zatmění v kině?
  • Jiné tipy na upíří knížky?
  • Máte rádi hudbu z těchto filmů?
  • Team Edward nebo Team Jacob? 😀
  • Proč vás právě Twilight sága zaujala?


To vše můžete napsat do komentářů 🙂 Budu moc ráda i za hodnocení.


Oficiální stránky:

CZ: http://www.twilightsaga.cz/

ENG:

Herecké obsazení:

Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Ashley Greene, Billy Burke, Gil Birmingham,.. a další.

Režiséři(U každého dílu je zvykem měnit postavení režisérů. Každý díl je o něčem jiném a každý režisér je jiný, proto se rozhodli hrát šachy s režiséry, a takto to dopadlo):

  • Stmívání: Catherine Hardwicke (2008)
  • Nový měsíc: Chris Weitz (2009)
  • Zatmění: David Slade (2010)
  • Rozbřesk: Bill Condon (1. část: 2011, 2.část: 2012)


Zatmění Trailer:

Témata: