Superpotraviny, které vám pomohou s hubnutím

Redakce

Zdravá výživa v posledních letech jede. Nyní pro vás máme čtyři superpotraviny, které musíte vyzkoušet a zařadit je i do svého jídelníčku, protože vám mohou pomoci s hubnutím.

  1. Jackfruit – Strom s tropickým ovocem je bohatý na resveratrol, tedy antioxidant, který dokáže změnit škodlivý tuk na zdravý. Experti naznačují, že dvě až tři porce denně jsou zdravou dávkou této látky, která má příznivé účinky pro naše zdraví. Jackfruit můžete jíst čerstvý, mražený či sušený. Dokonce se díky své husté struktuře používá jako náhražka masa.
  2. Čirok – Seznamte se s novým bezlepkovým typem zrna. Čirok má jedlý trup, takže ho můžete jíst celý a získat tak více živin z každého sousta. Je to vlastně jedno z nejzdravějších zrn, které je dobré pro váš žaludek. Když čirok uvaříte, tak má konzistenci jako kuskus, můžete si tak vychutnat lahodnou kaši či ho uvařit jinak.
  3. Probiotický kysaný květák – Květák byl vždy výborný pro naše tělo. Pokud ho však naložíte do solného nálevu, tak získá mnoho probiotik, které zlepšují rovnováhu bakterií ve střevech. Můžete tak konečně získat štíhlý pas. Probiotika regulují hmotnost, snižují cholesterol, posilují imunitu a dokonce pomáhají při boji s rakovinou.
  4. Kiwi – Ukázalo se, že toto chlupaté ovoce je skvělým pomocníkem na bezesné noci a také štíhlé břicho. Vědci zjistili, že když si dáte kiwi jednu hodinku před spaním, tak usnete mnohem rychleji než normálně. Je to zřejmě z toho důvodu, že kiwi obsahuje hodně antioxidantů a serotoninu, který pomáhá regulovat naše vnitřní hodiny.

Detoxikační dieta, díky které své tělo přirozeně pročistíte

MŇAM! Upečte si duhovou pizzu