SuperStar číslo 2: Objevily se první talenty a také bláznivý Ernesto

Lubos-Prochazka

Druhý díl Česko Slovenské SuperStar byl věnovaný pražskému castingu, kam dorazilo nejvíce soutěžících. A co jsme viděli? Zajímavé talenty i "kreatury." K tomu stále vtipnější moderátory Leoše a Adelu Banášovou a ještě zábavnější porotkyni Martu Jandovou.

Pražský díl začal návštěvou Evropy 2, kde každé všední ráno vysílá Leoš Mareš. Jako hosta pozval v den pražského castingu svoji moderátorskou kolegyni ze Česko Slovenské SuperStar Adelu Banášovou. Mezi tím se u Kongresové centra na Vyšehradě začaly shromažďovat tisíce zájemců o výhru.

První díl Česko Slovenské SuperStar sledovalo v neděli v obou státech 2,5 milionu lidí

Do dalšího kola, tedy do "divadla", jako první v Praze postoupil Honza (15) z Hradce Králové. Vytrémovaný, snědší kluk zazpíval velmi vysokým hlasem Sambu v kapkách deště od Burmy Jones. Sice se ztrácel ve slovech, občas zpíval jen nanana, nakonec ho ale porota pustila dál. "Neposer sa z toho," řekl rozradostnělému Honzovi možná zbytečně za každou cenu drsný a vulgární porotce Palo Habera. Sympatickému Michalovi (17) z Berouna, který s kytarou zazpíval Osmý den od Olympicu, zase řekl, že má "mrd v očích" a prosazoval, aby kluk s hlasem jako zesnulý zpěvák Karel Zich postoupil dál. Nakonec se porota shodla, že mu tu šanci dá.
Čekání na pražský castingHlavní hvězdou dnešního dílu SuperStar byl však Ben (22) z Prahy, který má českou matku a angolského otce. Tenhle kluk má zajímavou barvu hlasu a zazpíval Kláru od Chinaski. Porota mu sice luskáním musela pomoci s rytmem, do "divadla" ale nakonec postoupil. Televize Nova po jeho vystoupení sleduje Bena na každém kroku, už dokonce zjistila, že je Mistrem ČR ve freestyle snowboardingu. "Tak já si vezmu nějakýho Angolce, abych měla tak krásný děti," zaujal Ben porotkyni Martu Jandovou, která tak, stejně jako v prvním díle, opět perlila.

Postoupila i živá socha
Do dalšího kola ČS SuperStar postoupili i Tibor (24) z Ostravy, který si vydělává jako "živá socha". Zvláštně zazpíval Po schodoch od Richarda Müllera , přesto ho porota poslala dál. Do "divadla" prošla také Monika (15) z Brna, která připomíná zpěvačku Lauryn Hill (34) z The Fugees.

Šílená fistule a Ernesto v pyžamu
Martin
(22) se šílenou fistulí pokusil o Mikovu Grace Kelly. Ale vyletěl. Za okny už byla tma a jako poslední přišel na pražský casting, který doprovázela silná bouře, Ernesto. Kluk v brýlích, který byl úplně mimo a tvrdil, že je novou pohádkovou postavičkou, měl na sobě pyžamo a zdravotnickou čepici. "Tebe už znám z minulé SuperStar a jsou s tebou problémy. Jsem unavený a jdu domů," prohlásil Palo Habera, odložil mikrofon a odcházel ze studia. Následovali ho i ostatní porotci (Ondřej Hejma si vzpomněl, že Ernesto se účastnil třetí české SuperStar), zatímco soutěžící začal zpívat Matuškovu Když máš v chalupě orchestrion.

Podívejte se na video z 2. dílu SuperStar
Tím druhý díl SuperStar skončil. Ten další bude v nedělí věnovaný brněnskému castingu.