Sziget 2016 – největší v historii konání festivalu aneb osm důvodů proč tam vyrazit

Redakce

Na letošní ročník festivalu Sziget jsou permanentky vyprodány, zbývají již jen jednodenní lístky a na některé dny už jen posledních pár. Jedním z důvodů jsou hvězdy jako Rihanna, Muse, Sia, The Chemical Brothers, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher, Sigur Rós, John Newman a další kapely letošního programu. A protože na Szigetu je toho k vidění mnohem víc, tak tady je pár dalších důvodů, proč neváhat s nákupem na vyrazit na sedmidenní festival Sziget. Festival se koná od 10. do 17. srpna 2016.

  1. Areál festivalu aneb Ostrov svobody. Unikátní atmosféra Szigetu tvoří nejen návštěvníci z více než 80 zemí světa, ale i skvělý areál, který se nalézá na krásném ostrově na řece Dunaji uprostřed Budapešti. 
  2. Zábava po celý den i noc. Na Szigetu hrají světové hvězdy, ale kompletní program se odehrává na téměř padesáti místech po celém areálu. Nejen hudba, divadlo a moderní cirkus, ale je tu i spousta dalších možností jak prožít neopakovatelný festival. Každý den proběhne na dvě stovky vystoupení či představení. Popsat vše, co se na Szigetu děje, by zabralo desítky stran. 
  3. Rozmanitost hudebního programu. V programu jsou největší hvězdy nejen mezinárodní popové či rockové scény na několika pódiích. Dvě scény budou věnované jen taneční a elektronické hudbě – Telekom Arena je obří stan pro deset tisíc návštěvníku (v programu jsou např. Afrojack, Vinai, Dyro, DVBBS, Zedd, Nicky Romero atd.) a ani letos nebude chybět skvělé Colosseum. Mimořádnou přehlídku hvězd nabízí scéna věnovaná world music, ale na ostrově bude znít i folk, jazz, blues, alternativní i klasická hudba. Bude tu scéna věnovaná těm nejtalentovanějším hudebníkům z Evropy, ale i scéna, která vás zasvětí do současné maďarské rockové a elektronické hudby.
  4. Art of Freedom. Na Szigetu najdete obrovské množství různých instalací. Letos jich bude téměř 100 v každém koutě ostrova. Tyto gigantické zařízení a zvláštní světla výrazně přispívají k již zmíněné unikátní atmosféře Szigetu, takže návštěvníci mohou celý den putovat a objevovat 50 míst napříč různými světy.
  5. Bezpečnost. Pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti svých návštěvníků Szigeťanů. Tento rok se zvýší počet lidí věnující se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Nový systém „check-in“ bude fungovat na stejném principu jako na letištích. Takže před nasazením náramku budou návštěvníci požádáni, ať se přeukážou svým dokladem totožnosti, a kamerový systém nainstalovaný u vchodů bude probíhající výměnu sledovat.
  6. Sziget Beach. Během tří let se stal prostor Sziget Beach jedním z nejnavštěvovanějších částí ostrova, která se stále rozrůstá. Na břehu řeky Dunaje najdete nejen vyhrazenou pláž, kde se můžete zchladit, ale i chill-out zónu, kde můžete relaxovat během festivalu.
  7. Zázemí festivalu. Na festivalu se budete cítit pohodlně všech sedm dní. Hygiena byla na Szigetu vždy nadprůměrná, ale WC a sprchy se letos ještě o stupeň zlepší a zvýší se i frekvence úklidových prací. Také v jídle Sziget usiluje o různorodost a zároveň vysokou kvalitu. Tentokrát bude dokonce více restaurací ze zahraničí. Například Foodstock, festivalová kuchyně slovenské restaurace Fou Zoo, přinese širokou škálu hamburgerů, pizzy, nejzajímavější potravinářské skvosty, maďarské speciality a významné chutě z celého světa. Bezhotovostní platební styk bude letos na Szigetu provozovat Festipay, nyní část skupiny Sziget. Mezinárodním debutem budou zbrusu nové virtuální festivalové karty, které umožní plné platební služby prostřednictvím mobilních telefonů.
  8. Krásná Budapešť. Dopřejte si koupel v jedné ze slavných městských lázní, pochutnejte si na místní kuchyni, nakoukněte do některých velmi osobitých obchůdků s originálními výrobky, projděte se po Chain Bridge nebo se jednoduše posaďte do nějaké z místních skvělých kaváren a relaxujte.

Plagiáty: 5 písní, které se tak trochu podobají jiným

5 hudebních klipů, ve kterých se jí, jí a jí