Tahle mladá a oplácaná baletka vám ukáže, že na velikosti nezáleží

Redakce

Baletky jsou štíhlé a kvůli své kariéře a lásce k práci či koníčku drží drastické diety. To však nemůžeme říci o této patnáctileté dívce, která boří všechny předsudky a hranice.

Lizzy Howel je patnáctiletá teenagerka, která se tanci věnuje už od pěti let. Tréninky má čtyřikrát týdně a kromě baletu se věnuje i jazzu a stepu.

A stala se celosvětovou senzací. Možná si říkáte, jestli jsme se nezbláznili, ale opravdu ne.

Je tak šikovná a nadaná, že i přes kila navíc, jí balet prostě sluší a vypadá při něm ladně a kouzelně. „Nemělo by záležet na tom, kolik vážím, ale na tom, jaká je moje vášeň a cit pro tanec,“ řekla Lizzy magazínu BuzzFeed.

Před dvěma měsíci Lizzy zveřejnila na Instagramu video, kde tančí. Díky jejímu odhodlání a lásce k tanci, ji nyní obdivuje neskutečných dvacet dva tisíc fanoušků, kteří si její profil na sociálních sítí přidali do oblíbených a nyní sledují každý její příspěvek.

Někdy se sice nepříjemným komentářům nevyhne, ale ty pozitivní převažují. Její láska k tanci totiž poukazuje na to, že každý může dělat to, co by si přál.

„Samozřejmě se snažím zhubnout, abych byla v tanci lepší, ale není to jednoduché,“ svěřila se dále a dodala:

„Jsem ráda, že si mě někdo všiml, protože něco takového je neobvyklé a já jsem nyní pro lidi ve svém okolí zajímavá.“

Lizzy byla označena jako vzor pro ženy všech tvarů a velikostí, které chtějí sledovat své sny a neměli by se toho bát. Každý má právo dělat, co si přeje a po čem touží,a nic by mu v tom nemělo zabránit.

Tanec jí pomáhá i po zdravotní stránce, protože bojuje se zvýšeným tlakem v lebce. Tanec jí pomáhá se se stavem vypořádat a cítit se šťastně.

Foto + video: V Mexiku leží podvodní muzeum

Umělec zesměšňuje lidi, kteří zesměšňují památník holokaustu v Berlíně

Témata: