Toto je 12 fází, kterými musí projít každý úspěšný vztah

Redakce

První oční kontakt a sladké "navždy spolu" dělí dalších deset fází vztahu. V každé z nich to může krachnout, pokud je ale poctivě projdete jednu po druhé, čeká vás doživotní štěstí. Tady jsou.

  1. První kontakt
    Když se vaše pohledy setkají přes celou místnost – nebo něco na ten způsob.
  2. Zamilování
    Fáze, kdy tomu druhému naprosto propadnete. Když mluví, visíte mu na rtech, jeho vtipům se smějete hlasitěji než ostatním, a taky vám připadá, že je kolem něj taková malá bílá záře.
  3. Fyzická přitažlivost
    A máme na mysli urputnou touhu se s tím druhým intimně sblížit, protože se vám zdá, že je to ta nejpřitažlivější bytost na světě. Může probíhat zároveň s nebo těsně po fázi dvě.
  4. Spárování se
    Vy dva  se berete a už i vaše okolí vás bere jako ustálený pár, jako lidi, kteří patří k sobě.
  5. Šťastně spolu
    Období libovolné délky, kdy jste spolu, všechno je super, jste klidní, bez pochybností, stali se z vás milenci i nejlepší přátelé. Váš vztah si užíváte se vším všudy.
  6. Emoční pouto
    V této fázi už navzájem znáte svoje kladné i záporné stránky a stihli jste se rozhodnout, že s tímto člověkem chcete vybudovat společný život, ať už to ve vašem případě znamená cokoliv.
  7. Realita s velkým R
    V této fázi přijde první velká hádka, ve které narazíte na to, že vyřešit ji nebude až tak jednoduché. Dolehnou na vás vaše rozdíly – které existují, protože jste dvě samostatné bytosti – a přijde vystřízlivění.
  8. Trénování trpělivosti
    A také učení se kompromisům a ovládání perfektní komunikace. Většina párů troskotá přesně na této fázi. Musíte se v ní naučit, jak vztah udržet, ale zároveň v něm být oba šťastní.
  9. Já místo my
    S fází osmou se pojí i ta devátá, ve které se musíte zastavit a uvědomit si, že jste se v tom vztahu tak trochu rozplynuli. Dělá to úplně každý. Je potřeba si to uvědomit a najít cestu zpátky k sobě samému. Po všem tom tlaku přichází…
  10. Pád
    Moment, kdy vás váš partner otravuje i kvůli maličkostem, hádáte se skoro neustále a jeden z vás už to prostě nevydrží. Následuje obří hádka, možná i tichá domácnost a v mnoha případech rozchod. Když to ale ustojíte…
  11. Znovuzrození
    Sladká odměna. Najdete cestu, jak problém řešit a oba k němu přistupujete s rozvahou a méně emotivněji. Po těch vypjatých dnech či týdnech jste zjistili, že svého partnera milujete a stojí vám za všechny obtíže. Ale pozor – takto to musí cítit obě strany. No a když to tak je…
  12. Tak budete žít šťastně až do smrti!

3 vztahy, které vás v životě potkají 

10 věcí, které rozhodně nedělejte po rozchod