Vše, co potřebujete vědět o Pokémon Go, ale stydíte se zeptat

Redakce

Hra Pokémon Go dostala celý svět. Co musíte o této hře vědět?

Pokémon je zkratka pro „pocket monster“, barevné kreslené tvory vytvořené japonským herním vývojářem Satoshi Tajiri v polovině devadesátých let. Poprvé se objevili ve hře Pokémon, kde se museli naučit bojovat. Začali být tak oblíbení, že vznikla manga říše, filmy, karetní hry a také hračky. Měli jste je doma? My jo! V současné době existuje neskutečných sedm set čtyřicet druhů pokémonů a všichni je stále doslova milují. Není tedy divu, že si Pokémon Go oblíbil celý svět… Tak co byste měli znát?

Co je to Pokémon Go?

Jedná se o reality hru pro iOS a Android, která využívá GPS a Google maps, která umístila Pokémony na reálná místa po celém světě. Vy je pak chytáte a sbíráte.

Jak to funguje?

Skutečné machinace jsou tajemstvím, ale prakticky vzato se vám na mobilu zobrazí mapa okolí přesně podle toho, kde se nacházíte. Po cestě se vám zobrazují různí Pokémoni, které se snažíte chytit.

Jak je najdu a chytím?

Jediným skutečným způsobem, jak je chytit všechny, je to, že prostě prozkoumáte všechna místa ve svém okolí, ale i jinde. Zvířátka najdete totiž rozptýlená po celém světě. Můžou být ve vodě, na trávě, v zastavených oblastech a některá uvidíte pouze v noci.

Mohou se pohybovat?

Ano, můžou skákat, houpat se nebo se také mohou přesunout jinam. Někteří vzácnější Pokémoni, jako je třeba Vaporeon, se ukáží jen na chvilku a poté zmizí. Musíte být fakt rychlí, abyste je dostali.

Kdo je ovládá?

Opět je to tak trochu tajemstvím. Nejnormálnější teorií jsou lokalizační údaje, které dynamicky reagují na lidi, kteří hrají hru.

Jak získáte Poke Bally?

Můžete si je vyzvednout třeba u místních památek, které jsou na mapě označeny modrou barvou. Samozřejmě ve hře, ne v normální mapě.

Bojují za ně lidé? Fyzicky?

Při boji v tělocvičně pouze poklepáváte prstem na obrazovku a používáte pokyny, dokud vy nebo váš soupeř nezeslábnete. Co se týče bojů s ostatními hráči ve volné přírodě, tak nepropadejte panice, protože fyzicky rozhodně nebojujete.

Jak vyhrát?

Nejlepším řešením je nastavení svých vlastních cílů, kterých chcete ve hře dosáhnout. Můžete se pokusit chytit všechny Pokémony nebo se můžete stát nejlepším mistrem v posilovně atd.

Pro jakou věkovou skupinu hra je?

Pro všechny. Inteligentní konstrukce a zároveň jednoduchost je ideální třeba pro děti. Dospělí se zase nostalgicky vrací do minulosti.

Musíte za hru platit?

Ne. Hra je sama o sobě volně ke stažení a můžete začít rovnou chytat. Existuje však celá řada piditransakcí, které vám umožní zakoupit Poke Balls atd.

Co to je Mew?

Mýtický Mew je legendárním Pokémonem. Mew patří mezi ty nejvzácnější, které můžete chytit.  Možná budete muset odjet někam, kde ho najdete. Nevyskytuje se všude.

Proč se to lidem tak líbí?

Z mnoha důvodů. Nostalgie však hraje velkou roli. Mnoho lidí si rádo připomene hru, kterou jako malí milovali. Navíc design této hry je naprosto okouzlující a můžete zažít i spoustu legrace. Dostanete se z domu, prozkoumáte ta nejrůznější místa a můžete se potkat i s ostatními hráči.

Proč lidé lezou do domů jiných lidí?

Protože jsou pobláznění. No, jinak to říct nejde. Jdou totiž tam, kam je navede satelitní navigace, a je jim jedno, jestli jsou na okraji útesu, u někoho doma nebo naproti jedoucímu autu. Používejte zdravý rozum, proboha…

Pokémon Go čekají nové vychytávky. Máte se na co těšit!

Fenomén dnešní doby – Pokémon Go: Co jste o něm nevěděli