Výhody kokosového oleje: Proč byste ho měli používat?

Redakce

Kokosový olej patří mezi nejzdravější potraviny naší planety. Má tolik výhod, které si většina z nás ani neuvědomuje a nepoužívá ho. My jsme ho také nepoužívali, ale před nějakou dobou jsme začali a musíme říct, že je prostě úžasný.

Výzkum odhalil tajemství tohoto úžasného ovoce, které má zdravé tuky zvané mastné kyseliny, které zahrnují: kyselinu kaprylovou, kyselinu laurenovou a kyselinu kaprinovou. Asi šedesát dva procent olejů v kokosu se skládají z těchto tří zdravých mastných kyselin a devadesát jedna procent tuku v kokosovém oleji jsou zdravé nasycené tuky. Tyto tuky poskytují perfektní zdroj energie, jsou stravitelnější, neukládají se jako tuk, jsou antimikrobiální a protiplísňové. Zde je několik zdravotních výhod kokosového oleje, které vás přesvědčí k jeho užívání:

  1. Prevence rakoviny a její léčba

Kokosový olej má dvě vlastnosti, které pomáhají v boji s rakovinou. Jedna z nich je to, že díky jeho trávení vznikají v těle ketony, z kterých nádorové buňky nejsou schopny získat energii, na které jsou závislé, a tudíž se vyčerpávají a ničí. Říká se dokonce i to, že ketogenní dieta může pacientům postiženým rakovinou pomoci v jejich léčbě. Další vlastností je to, že mastné kyseliny obsažené v kokosu mohou zabít bakterii pylori, která zvyšuje riziko vzniku rakoviny žaludku.

  1. Zlepšení paměti a fungování mozku

Mastné kyseliny obsažené v kokosovém oleji zlepšují problémy s pamětí. Vzhledem k tomu, že se kyseliny v těle skvěle vstřebávají, jsou efektivním palivem pro mozkové buňky.

  1. Zlepšení trávení, snižení šance na žaludeční vředy a ulcerózní kolitidu

Kokosový olej také zlepšuje trávení, protože pomáhá tělu vstřebávat vitamíny rozpuštěné v tucích – vápník a hořčík. Ničí také bakterie, které se mohou vyskytovat ve střevě, jako je třeba Candida, která způsobuje nerovnováhu, zánět a špatné trávení.

  1. Zabránění onemocnění dásní a vzniku zubního kazu

Kokosový olej už je staletí používán jako čistič ústní dutiny, protože ničí bakterie a léčí paradentózu. Pokud chcete i vy léčit své dásně a opravit zuby, tak používejte kokosový olej třikrát týdně po dobu dvaceti minut. Jen si ho vložte na lžičce do pusy a pohrajte sis ním jako s ústní vodou. Brzy uvidíte výsledky.

6 důvodů, proč užívat jablečný ocet

9 dárků pro milovníky kávy