Z Katy Perry je definitivně aktivistka: Na Brit Awards s ní tancoval kostlivec Trump

Redakce

Začala to Beyoncé s Formation a teď už v tom jede i Katy Perry. V čem? V politickém aktivismu. Popová diva si ho neodpustila ani na Brit Awards, kde spolu s ní na pódiu tancovaly dvě obří kostry, co měly znázorňovat amerického prezidenta Donalda Trumpa a britskou premiérku Theresu May.

Začalo to pozvolna, a to podporou prezidentské kandidátky Hillary Clinton. Katy Perry se stala asi nejvýraznější slavnou tváří její kampaně, za bývalou první dámu zpěvačka lobbovala, kde jen mohla. Nakonec se dokonce svlékla, když natáčela video, ve kterém vyzývala všechny, aby, ať už se nakonec rozhodnou jakkoliv, k těm volbám hlavně šli.

Pak se v růžovém kožichu a v obřích brýlích objevila na jednom z pochodů žen, které v různých amerických městech probíhaly v den inaugurace Donalda Trumpa.

A teď si neodpustila zahrát na politickou notu během Brit Awards. Tam vystoupila s novou hitovkou Chained to the Rhythm, jejíž poselství se točí kolem laxnosti a pohodlnosti dnešní společnosti. Na pódiu ji doprovodil nejen rapper a vnuk Boba Marleyho Skip, se kterým na songu spolupracovala, ale také dvě obří loutky – kostlivci, kteří měli představovat právě Trumpa, kterého Katy z celé duše nenávidí, a jeho „kamarádku“, britskou premiérku Theresu May, která s americkým prezidentem sdílí mnohé názory, včetně těch na imigrační politiku.

Takže z popové divy, které ještě nedávno stříkala šlehačka z podprsenky, se stala prvotřídní aktivistka. Ale vlastně, proč ne?! Celé vystoupení můžete vidět na videu tady:

8 nejpopulárnějších videí celebrit roku 2016

Módní policie na Grammy: 10 nejhorších outfitů udílení hudebních cen