Zima je tu. Následující sedmá série seriálu Hra o trůny se zpozdí!

Redakce

Sedmá série úspěšného seriálu Hra o trůny bude vypuštěna později, než se očekávalo. V roce 2017 s ní rozhodně na jaře nepočítejte. Navíc bude o tři díly kratší. Ptáte se proč? Důvod se dozvíte v následujícím článku.

Ned Stark v první sérii neustále upozorňoval na to, že zima se blíží. Pokud jste zhlédli šestou sérii nejlepšího seriálu všech dob, tak určitě víte, že jeho slova se naplnila.

Nepříznivé počasí negativně zasáhne nejen hlavní hrdiny, ale i všechny fanoušky Hry o trůny. Sedmá série nebude připravená k vypuštění na jaře, jak to bývalo zvykem každý rok u předchozích sérií. Proč?

Zima to tvůrcům seriálu pěkně zavaří. Vrstva sněhu musí dopadnout na celé Západozemí. I tam, kde dosud bylo vždy slunečno a teplo. Do některých míst si bude muset seriálový štáb dovézt umělý sníh, případně ho dotvořit digitálně. Natočit většinu scén v pochmurném počasí bude velmi časově i finančně náročné. Sedmá série se tedy bude točit o několik měsíců déle než ty předchozí. Tvůrci si zatím nejsou jisti, o jak dlouho se natáčení protáhne.

To není jediný důvod, proč všem zmrznul úsměv na tváři. Každá série populárního seriálu měla dosud deset epizod. Následující jich bude mít jen sedm. Tuto nepříjemnou skutečnost tvůrci opět zdůvodňují vyšší náročností natáčení jednotlivých dílů. Holt zima je tu, postihly nás horší časy!

VIDEO: Jak se natáčela bitevní scéna Hry o trůny

3 herci, kteří z Harryho Pottera „utekli“ do Hry o trůny